Alvast kruizen zetten in de agenda: dit is de World Tour-kalender voor 2022

In het artikel zie je alvast wanneer je vooral géén schoonouderbezoekjes moet plannen...

peloton

De afgelopen twee seizoenen verliepen op z'n zachtst gezegd toch wat anders dan gepland was, maar hopelijk is dat in 2022 niet het geval en kunnen we gewoon op de data koersen zoals ze gepland zijn. Voor de World Tour betekent het dat de kalender er als onderstaand uitziet (klik op de afbeelding voor alles/groter).

De data voor de Tour Down Under de Cadel Evans Great Ocean Road Race zijn nog onder voorbehoud omdat het helaas wel een beetje in de lijn der verwachtingen ligt dat de traditionele seizoensopeners in Australië door reisbeperkingen vanwege het coronavirus nog steeds niet door kunnen gaan.

Wat verder opvalt is dat de Tirreno-Adriatico twee dagen naar voren opschuift en dus nu bijna compleet overlapt met Parijs-Nice. De afgelopen jaren is het de trend dat het deelnemersveld in de Tirreno toch wel een tikkie sterker is dan in De Koers naar de Zon.

Voor de vrouwen geldt dat zij ook weer een 'traditionele' kalender krijgen voorgeschoteld, met natuurlijk als zeer belangrijke toevoeging de Tour de France Femmes, die van 24 juli tot 31 juli verreden zal worden (één dag overlap met de Tour voor mannen dus).

Nieuws
  • Cor Vos