HomeAchtergrondInterview | Christoph Roodhooft: 'We moeten vermijden dat Mathieu wielrennen als werk...

Interview | Christoph Roodhooft: ‘We moeten vermijden dat Mathieu wielrennen als werk gaat ervaren’

De Giro d'Italia ging naar behoren, de Tour de France was nog beter en ook in de Vuelta a España drukt Alpecin-Fenix zijn stempel op de koers. Manager Christoph Roodhooft vertelt dat Alpecin-Fenix meer is dan Mathieu van der Poel, maar vertelt dat de Nederland wel hét onbetwiste uithangbord blijft.

In 2020 zei je broer Philip tegen Wieler Revue dat Van der Poel kopman is waar hij wil. Hoe gaat dat zijn nu jullie zo gegroeid zijn?

“Dat gaat zo blijven. Het is dikwijls voorgekomen dat we dachten dat een renner een meerwaarde zou zijn, maar dat zo’n iemand vanuit de ploeg op weerstand stuitte. Daar gaan we dan tegenin, maar we luisteren ook naar onze renners. Met Mathieu praten we over van alles, dus ook over transfers.”

“Uiteraard is Alpecin-Fenix veel populairder geworden op de transfermarkt. We krijgen renners van steeds hoger niveau aangeboden. Die jongens zien ook dat een toptalent als Jasper Philipsen voor ons kiest en dat Mathieu ons trouw blijft. Die denken: daar zullen ze vast iets goed doen.”

De druk ligt constant op de schouders van Mathieu. Hoe staan jullie hem daarin bij?

“We proberen vooral rustig te blijven. Het is leuk al die aandacht en wij willen ook winnen, maar het is gewoon niet zo vanzelfsprekend als hoe er soms over gesproken wordt. Het aantal verzoeken dat Mathieu voor de Tour de France kreeg was al gigantisch. Overal waar hij rijdt, is hij de grote ster. Dat gaat twaalf maanden aan één stuk door.”

“We moeten dat goed in de gaten houden, want anders blijft het niet leuk. Tot nu toe heeft hij er geen moeite mee, maar die enorme aandacht was misschien wel een van de redenen waarom het in de eerste rit van de Tour niet liep. We moeten vermijden dat hij het wielrennen als werk gaat ervaren. Daarom zal hij eens een interview minder geven. Beter één goede, dan tien van dezelfde interviews.”

Het interview met Christoph Roodhooft maakt deel uit van een achtergrondverhaal over Alpecin-Fenix in Wieler Revue #6, die net in de winkels ligt. Wat kun je verder in het nieuwe nummer verwachten? Alle Vuelta-etappes, een portret van Mark Cavendish, interviews met Ide Schelling, Sam Oomen en Timo Roosen en uiteraard nog veel meer! Bestel de nieuwe Wieler Revue hier! Of nog beter: sluit een abonnement af en ontvang de nieuwe Wieler Revue en de volgende nummers standaard op de deurmat!

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lance Armstrong stapt opnieuw in het huwelijksbootje: ‘Had het niet overleefd zonder haar’

Lance Armstrong zijn Tourzeges zijn hem afgenomen, maar in 2008 vond hij wel de...

Toekomst Colbrelli nog altijd in ongewisse: ‘Het lijkt een eeuwigheid te duren’

Op 22 maart sloeg het noodlot toe voor Sonny Colbrelli in de Ronde van...

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...

Bob Jungels stapt over naar BORA: ‘Perfecte ploeg om écht terug te keren op hoogste niveau’

Bob Jungels mocht na een positieve coronatest bijna niet meedoen aan de Tour de...

Meer zoals dit

Toekomst Colbrelli nog altijd in ongewisse: ‘Het lijkt een eeuwigheid te duren’

Op 22 maart sloeg het noodlot toe voor Sonny Colbrelli in de Ronde van...

Uran onder de indruk: ‘Van der Poel, Van Aert, Pogacar, Evenepoel… ze koersen overal en doen alles goed’

Je hebt het niet in de gaten, maar de goedlachse Colombiaan Rigobert Uran is...

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...