HomeVuelta a EspañaVuelta | Storer wederom de beste, Eiking neemt trui over van gevallen...

Vuelta | Storer wederom de beste, Eiking neemt trui over van gevallen Roglic

Michael Storer heeft in de de tiende etappe zijn tweede ritzege van deze Vuelta a España geboekt. De Australiër was verreweg de beste van een omvangrijke kopgroep.

In de beginfase werd duidelijk wat voor een etappe het zou worden. Er werd slag om slinger gedemarreerd en pas na zo'n tachtig kilometer ontstond een kopgroep van liefst 31 man. Enkele namen in de groep: Thymen Arensman, Martijn Tusveld, Dylan van Baarle, Guillaume Martin, Floris De Tier, Magnus Cort Nielsen, Clément Champoussin, Geoffrey Bouchard, Andrea Bagioli, Mauri Vansevenant, Maximilian Schachmann en Michael Storer, die al een etappe achter zijn naam had staan in deze Vuelta a España.

Op zo'n 25 kilometer van de meet lag de enige zware beklimming van de dag te wachten. Weliswaar van de tweede categorie, maar wel met zeer steile stukken. Het waren Aranburu, Trentin, Herrada en De Tier die net voor de voet van de klim ten aanval trokken, maar op de beklimming werden zij weer snel bijgehaald.

Op de klim was het vervolgens één renner die ver erbovenuit stak: Storer. De Australiër kreeg Clément Champoussin en Vansevanant nog wel met zich mee na zijn demarrage, maar zij konden de klimmer van Team DSM niet lang volgen. Vansevenant, Van Baarle, Champoussin en Eiking kwamen in de gevaarlijke afdaling nog heel dichtbij, maar Storer bleef ze desondanks voor.

Daarmee leek alles wel beslist in de tiende etappe, maar het was toch Roglic die de knuppel eens in het hoenderhok gooide. De Sloveen ging ten aanval en niemand kon ook maar in zijn wiel blijven. Mas, López en Haig bleken de beste klimmers achter de leider, maar vooral bij Ineos Grenadiers zakten de renners flink door het ijs. Aan de top van de beklimming had Roglic een voorsprong van zeventien seconden.

Hij dook vervolgens vol risico de afdaling in, maar dat ging niet lang goed. Roglic kwam ten val en zag zijn drie naaste belagers terugkeren. In de technische afdaling konden ook Aleksandr Vlasov, Felix Grosschartner en Sepp Kuss nog de aansluiting maken, maar Adam Yates en Egan Bernal verloren kostbare tijd. De Noor Eiking is de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

📸 Heerlijk! Eli Iserbyt heeft zelfspot en ziet dat Boonen Benen hem niet passen…

Het crossseizoen zit er alweer eventjes op, maar dat wil niet zeggen dat Belgisch...

‘Tour is nu de ideale voorbereiding voor Wout van Aert op de Olympische Spelen’

Z'n voorjaar was in één klap weg. In de gevaarlijke afdaling richting de Kanarieberg...

Manager SD Worx: ‘Deden Vollering beste aanbod in het vrouwenwielrennen ooit’

Woensdag tijdens Dwars Door Vlaanderen bracht SD Worx-Protime naar buiten dat Demi Vollering vertrekt...

Meer zoals dit

Vuelta-baas: ‘We willen finish organiseren op meer dan 3000 meter hoogte’

Bij de Vuelta houden ze wel van uitdagingen en extremen. Iedere Ronde van Spanje...

Overzicht: deze toppers rijden in 2024 de Giro, Tour en Vuelta

Giro De Ronde van Italië is volgend jaar niet zo zwaar in vergelijking met de...

Vuelta 2024: loodzwaar parkoers, 9 (!) aankomsten bergop en start in Portugal

Zopas werd het parkoers van de 79e editie van de Vuelta a España onthuld....