Vuelta | Cort Nielsen ditmaal wel ingerekend, Roglic wint soeverein op megasteile muur

Een kort ritje vandaag in de Vuelta, maar we vuurwerk aan het einde!

primoz roglic

Met een klim van tweede categorie en een muur als aankomst in Jaen was het een mooie aankomst voor Primoz Roglic om te laten zien wie de sterkste renner in koers is deze Vuelta. Maar om voor de dagzege te gaan, moesten de vroege vluchters dan wel worden ingehaald.

De deze Vuelta zeer bedrijvige Magnus Cort Nielsen deed er alles aan om dat te voorkomen. Op de voorlaatste klim - die voor de aankomstmuur verdedigde de Deen van Education First-Nipp een voorsprong van zo'n driekwart minuut.

Bij aanvang van die muur (anderhalve kilometer lang, met stukken van meer dan 15 procent) was er van die voorsprong nog een kleine halve minuut over. Een scenario als in de zesde etappe van deze Vuelta ontvouwde zich, toen Cort Nielsen vanuit de vlucht de rit won met minieme voorsprong op Primoz Roglic.

Ditmaal stierf de poging van de Deen echter in schoonheid op zo'n 250 meter van de streep en ging het tussen de de klassementsmannen. Enric Mas was sterk, maar zoals eerder al gememoreerd is er maar eentje de sterkste deze Vuelta en dat is Primoz Roglic. De Sloveen won het sprintje op de muur uiteindelijk makkelijk.

Beelden van de aankomst op de muur in Jaen

De top 10 van de dag

Het algemeen klassement