Jumbo-Visma-knecht Lennard Hofstede gooide sociale media het raam uit: 'Veel leuker zo' 

Niks Instagram of Twitter voor Hofstede. Hij vindt het heerlijk en legt uit hoe hij tot deze stap kwam.

lennard hofstede
  • Lennard Hofstede Lennard Hofstede

Een 26-jarige zonder social media. Je kunt het je nauwelijks meer voorstellen, maar toch rijdt er in de Vuelta eentje rond: Lennard Hofstede, een gewaardeerd helper van Primoz Roglic - vorig jaar hielp de geboren Zuid-Hollander Roglic nog op de voorlaatste dag met een fraai staaltje op La Covatila.

Veel andere renners delen foto's van hun belevenissen op trainingskampen en in wedstrijden. Robert Gesink maakt bijvoorbeeld de meest prachtige foto's, Wout van Aert houdt ons via Strava gedetailleerd bij over z'n trainingen op hoogte. Allemaal zeer gewaardeerd, maar voor Hofstede is het niks.

Hij kwam afgelopen winter tot die conclusie, zo vertelt hij aan de Engelstalige website Velonews. "Ik was toen een week op vakantie zonder telefoon. Dat beviel erg goed. Daarna was het een logische volgende stap voor me om m'n social media-accounts te verwijderen. Ik mis het totaal niet."

Hofstede is helemaal zen nu hij geen fotootjes meer op Instagram post. "Het vreet toch energie en tijd, merkte ik. En je krijgt er eerlijk gezegd niet veel voor terug. Hoe ik er nu tegenaan kijk is dat ik in het moment zelf wil leven. Dat is veel leuker dan steeds met die social media bezig zijn. He kost zoveel van je mentale batterij om het allemaal bij te houden."