Vuelta | Geprikkelde Jakobsen: 'Als je niet omkijkt, ben je geen lead-out voor me'

Florian Sénéchal is normaal lead-out van Fabio Jakobsen, maar in de dertiende rit liep de sprintvoorbereiding niet even goed. De Fransman won uiteindelijk zelf, maar Jakobsen bleek na afloop niet geheel tevreden.

Jakobsen
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen
  • Florian Sénéchal Florian Sénéchal

Terwijl Sénéchal door onder anderen zijn teamgenoten Bert Van Lerberghe en Zdenek Stybar om de nek wordt gevlogen na de grootste zege van zijn loopbaan, oogt Jakobsen een stuk gefrustreerder na de voor hem persoonlijk mislukte sprint. "Gefeliciteerd, maar als je niet achterom kijkt, ben je geen lead-out voor mij", was hij duidelijk naar Sénéchal. "Pas nadat er een gat gevallen was, zei ik dat het aan jou was om te sprinten."

Na afloop was Jakobsen ook eerlijk tegen de pers door te vertellen dat hij niet de benen had om mee te spelen voor de overwinning. "Ik moest een gat laten en probeerde dat te dichten. Dat lukte me niet. Ik had gewoon de benen niet om te sprinten, dus ik vertelde Florian dat hij het moest gaan doen."

Sénéchal en Jakobsen hebben ondanks de lead-out van de dertiende etappe een vriendschappelijke band voor het leven. De Fransman redde de Nederlander op het moment dat hij na zijn zware crash dreigde te stikken in zijn eigen bloed.