HomeNieuwsEvenepoel ziet concurrentie verkeerd rijden en wint ook Brussels Cycling Classic

Evenepoel ziet concurrentie verkeerd rijden en wint ook Brussels Cycling Classic

Remco Evenepoel heeft na de Druivenkoers ook de Brussels Cycling Classic gewonnen. De beslissing werd geforceerd nadat de concurrentie van het toptalent verkeerd reed.

De koers ontbrandde al op 75 kilometer van de meet met een vlammende aanval van Victor Campenaerts op de Muur van Geraardsbergen, die vervolgens Evenepoel meteen met zich meekreeg. Daar bleef het niet bij, want met onder anderen Brandon McNulty, Marc Hirschi, Tosh Van der Sande, Philippe Gilbert en Aimé De Gendt ontstond er een ijzersterke kopgroep. Alpecin-Fenix ging nog wel in de achtervolging op de kopgroep, maar het werd al op vijftig kilometer van de meet duidelijk dat de ploeg niet in staat was om het gat te overbruggen.

Zeven renners zouden dan ook gaan strijden om de zege. Campenaerts viel een keer aan, Evenepoel ging nog eens. Het was Hirschi die als enige kraakte, maar uiteindelijk waren er geen renners die de rol moesten lossen. Met armgebaren toonde Evenepoel zijn misbaar over de samenwerking in de groep. Het was vooral Hirschi die het moest ontgelden. Even later kwam de samenwerking toch weer op gang. Iedereen leek redelijk van eenzelfde niveau, maar uiteindelijk werd de beslissing geforceerd omdat vijf van de zeven renners verkeerd reden. Zodoende waren Hirschi, McNulty, Van der Sande, Gilbert en Campenaerts hun kansen op de overwinning in één klap verkeken.

Evenepoel trok direct vol door en moest vervolgens enkel nog afrekenen met De Gendt. Op een stuk dat venijnig omhoogliep viel Evenepoel aan. De Gendt leek op dat moment niet helemaal bij de les en had uiteindelijk ook de benen niet om Evenepoel te volgen, die daardoor naar zijn tweede zege in drie dagen soleerde. “De benen voelden niet heel fris, hoor”, reageerde hij na afloop. “De beslissing valt door het grootste deel van de groep verkeerd rijdt. Raar dat het kan gebeuren, want iedereen heeft de route op zijn fietscomputer. Dus ik was verrast dat ze naar rechts draaiden.”

“Jammer voor het koersverloop, maar het had geen zin om te wachten want het peloton kwam ook nog dichtbij op het einde. Het was een mooie finale geworden, want iedereen had goede benen. Al werd iedereen wel steeds een beetje minder door de zware weersomstandigheden. Het is heel mooi dat ik deze koers bij kan schrijven op mijn erelijst, want het is mijn thuiswedstrijd.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...