Pogacar nam het ervan, maar is vandaag terug in koers: 'Beetje fietsen, genieten van de zomer' 

De jonge Sloveen deed het de afgelopen tijd wat rustiger aan, maar is nu terug. Hieronder lees je waar je 'm de komende tijd aan het werk gaat zien!

tadej pogacar

Hij zou na de Tour en Spelen aanvankelijk ook nog de Vuelta betwisten, maar daar zagen Tadej Pogacar en z'n ploeg toch maar vanaf. Dus kon de Tour-winnaar en winnaar van het olympisch brons in de wegwedstrijd de teugels wat laten vieren de afgelopen tijd.

"Ik zat na de Spelen een weekje niet op de fiets. Daarna ben ik rustig weer begonnen met de training. Een beetje fietsen, genieten van de zomer, het strand, van de kleine dingen in het leven", laat de 22-jarige Sloveen optekenen.

Met die 'vakantiekilometers' (stiekem zal-ie best wat harder getraind hebben..) in de benen zien we Pogacar vandaag na een dikke maand zonder koers weer een rugnummer opplakken in de Bretagne Classic - de voormalige GP Plouay. Hij heeft de nodige vraagtekens over z'n conditie.

"Bretagne is mijn eerste koers sinds lange tijd en het is ook pas de eerste keer dat ik deelneem, dus ik weet niet goed wat ik mag verwachten. Ik kijk uit naar zondag, ik weet niet hoe mijn vorm is op dit moment, maar ik hoop wel om me te amuseren op de fiets."

Na de Bretagne Classic zien we Pogacar nog in actie op het EK in Trento, waar hij een parkoers op zijn maat vindt, het WK en het Italiaanse najaar (bijvoorbeeld Ronde van Emilië, Ronde van Lombardije).