HomeNieuwsCosnefroy troeft Alaphilippe af in Bretagne Classic

Cosnefroy troeft Alaphilippe af in Bretagne Classic

Benoît Cosnefroy heeft de Bretagne Classic op zijn erelijst gezet. In een sprint was de renner van Ag2r Citroën Team Julian Alaphilippe de baas.

Terwijl de ogen in de wielerwereld voornamelijk op de Vuelta a España gericht waren, werd in Frankrijk de Bretagne Classic gereden, oftewel vroeger de GP Plouay. Met onder anderen Alaphilippe en Tadej Pogacar aan de start, kon de koers uitpakken met een mooie deelnemersveld. Beiden lieten zich ook zien tijdens de wedstrijd, maar in de beginfase kleurden vooral Alessandro De Marchi, Alexis Gougeard, Quinten Hermans en Sébastien Grignard de koers.

In het peloton reed lange tijd een bekend gezicht op kop: Tim Declercq. Maar al op zo'n zestig kilometer van de meet werd op een gravelklim de boel uit elkaar geslagen. Mikkel Honoré (ploegmaat van Alaphilippe), Cosnefroy en Pogacar konden de wereldkampioen volgen. De Tourwinnaar bleek alleen niet zijn beste vorm te hebben, want hij kreeg op een gegeven moment te kampen met kramp en moest de andere drie laten gaan. De drie reden ook de laatste vluchter De Marchi voorbij. Hoewel het peloton niet heel ver achter was, werd duidelijk dat de drie vooraan het zouden gaan uitmaken.

Op de laatste klim deed Alaphilippe een poging Cosnefroy af te schudden, maar dat lukte niet. Oliver Naesen noemde zijn ploegmaat bij Ag2r Citroën Team al eens een Alaphilippe-light en dat bleek in Bretagne. Honoré ging door die demarrage wel overboord, maar doordat het stilviel vooraan kwam de Deen toch weer terug. Hij zette zich op kop om Alaphilippe de begeleiden in de sprint, maar Deceuninck-Quick Step kwam van een koude kermis thuis toen Cosnefroy sneller bleek dan zijn landgenoot.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...