HomePelotonpraatDuif Mathieu van wielerliefhebber Tijs heeft eigen Strava-account en vliegt heel Nederland...

Duif Mathieu van wielerliefhebber Tijs heeft eigen Strava-account en vliegt heel Nederland en België door

Eigenlijk had Mathieu van der Poel vandaag aan de Benelux Tour moeten beginnen, maar hij heeft een goede vervanger. We presenteren je: Duif Mathieu!

Helaas moeten we het in de koers nog even zonder de met rugklachten kampende Mathieu van der Poel stellen. Maar gelukkig kunnen we sinds kort wel een postduif met de dezelfde voornaam volgen. Dat hebben we te danken aan Zuid-Hollander Tijs van der Hulst, die zijn duif Mathieu noemde, hem een GPS-ring en een eigen Strava-account gaf.

De Warmonder heeft twee passies: duiven en wielrennen. In duif Mathieu komen ze samen, want uiteraard is de duif vernoemd naar Mathieu van der Poel. “Ik wilde die twee passies combineren. Strava is bij wielrenners natuurlijk heel bekend, maar in de duivensport nog niet. Dus daarom heb ik mijn duif nu een Strava-account gegeven en kan iedereen hem volgen”, zegt hij tegen Omroep West.

De enkele honderden volgers die Duif Mathieu nu heeft, zien dat hij voorlopig nog niet de klasse heeft van Mathieu van der Poel, maar wél elke keer in de vlucht van de dag zit (hehe). Maar hij is net begonnen aan z'n carrière en er zit al progressie in. Waar hij eerst nog niet over water durfde te vliegen, kwam hij laatst al thuis met een 41e plek.

Mooi om te zien dat het aantal kilometers dat Duif Mathieu tijdens zo'n wedstrijd aflegt ook daadwerkelijk gelijk is met aftsanden die wielrenners in wedstrijden afleggen. En als je de tijd die je ziet even deelt door de afstanden dan zit het met het gemiddelde ook wel snor…

Dat kan toch bijna niet kloppen? Worden die duiven wel gecontroleerd op duivendoping? Hoe dan ook, hier volg je de prestaties van Duif Mathieu. O ja, het is de droom van Tijs dat Mathieu van der Poel zijn duif gaat volgen op Strava, dus als je dit leest, Mathieu (de mens, niet de duif): hierrrrrr volg je 'm.

Beeld: Strava Duif Mathieu

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Details crash Benoot bekend: aan 67 per uur op auto, kwartier buiten bewustzijn

Op trainingskamp in het Italiaanse Livigno, nabij de Stelvio, kwam er een abrupt einde...

Interview | Dylan Groenewegen: ‘De foto met mijn vader na mijn ritzege krijgt een mooie plek aan de muur’

Voor onze Vuelta-special/Tourterugblik (hierrrr aan te schaffen) spraken we uitgebreid met Dylan Groenewegen. Hieronder...

Mooi beeld: Marianne Vos schrijft belangrijke boodschap voor zichzelf op stuur

Marianne Vos kwam zondag als eerste over de meet in de Zweedse WorldTour-koers Postnord...

Meer zoals dit

Mooi beeld: Marianne Vos schrijft belangrijke boodschap voor zichzelf op stuur

Marianne Vos kwam zondag als eerste over de meet in de Zweedse WorldTour-koers Postnord...

Lance Armstrong stapt opnieuw in het huwelijksbootje: ‘Had het niet overleefd zonder haar’

Lance Armstrong zijn Tourzeges zijn hem afgenomen, maar in 2008 vond hij wel de...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...