HomeMagazineDe nieuwe Wieler Revue ligt in de winkel! Met meerdere grote namen...

De nieuwe Wieler Revue ligt in de winkel! Met meerdere grote namen blikken we vooruit op het WK in Leuven!

Een spiksplinternieuwe Wieler Revue komt eraan! In Wieler Revue #7 blikken we uitgebreid vooruit op het naderende wereldkampioenschap in Vlaanderen. Je kunt hem nu online bestellen of koop hem in de winkel!

In het WK-spoorboekje staan we uitgebreid stil bij de races die worden gereden, de favorieten en het parkoers, maar daar blijft het niet bij. Onze redacteur pakte namelijk de fiets en nam zelf een kijkje op het uitdagende parkoers van de wegwedstrijd. Hij deelt zijn ervaringen in een reportage over fietsen in en rondom Leuven.

Zeker nu Mathieu van der Poel in de lappenmand ligt, geldt Wout van Aert als de topfavoriet in eigen land. We spraken uitgebreid met het kopstuk van de Team Jumbo-Visma-formatie. “Ik hoef me niet echt ergens op vast te pinnen. Stel er wordt niemand afgereden, dan kan ik in de sprint nog winnen. Ik denk dat ik het voordeel moet behouden van het feit dat ik geen ideaal scenario nodig heb.”

De cover

Bij de Belgen is Wout van Aert al gebombardeerd tot absolute kopman, maar ook thuisrijder en Milaan-San Remo-winnaar Jasper Stuyven heeft ambities in eigen land. “Natuurlijk is het extra speciaal omdat het in eigen land én in eigen stad is, maar ik moet me vooral concentreren op de dag van de wedstrijd.”

Het Belgische blok mag er zijn op het wereldkampioenschap in Leuven, maar ook Denemarken zal met een ijzersterke ploeg naar België afreizen. Sowieso presteren de Denen al tijden indrukwekkend. We vroegen Ronde van Vlaanderen-winnaar Kasper Asgreen, wereldkampioen van 2019 Mads Pedersen en tweevoudig-etappewinnaar in de Tour de France Sören Kragh Andersen naar hem geheim van hun land. “Wij Denen in de WorldTour zijn allemaal bevriend met elkaar.”

Het is afwachten of Mathieu van der Poel aan de start staat op het wereldkampioenschap, maar hij heeft in ieder geval ervaring met het aantrekken van de regenboogtrui na een wegwedstrijd. In 2013 werd hij op het WK in Firenze wereldkampioen bij de junioren. We blikten met direct betrokkenen Piet Kuijs, Stef Krul en Jaap de Jong terug op een uniek jaar. “Wat ik heel bijzonder vond is dat Mathieu zich nooit beter voordeed dan anderen.”

Over het WK voor junioren in Firenze

In de nieuwe Wieler Revue vertelt bondscoach Koos Moerenhout dat de Nederlandse ploeg zal controleren in België, maar dat was nog voor de rugproblemen van Mathieu van der Poel aan de oppervlakte kwamen. Desalniettemin is het interview met de altijd realistische Moerenhout de moeite meer dan waard.

Dat tijdrijden een discipline op zich is, staat buiten kijf. Met de Nederlandse tijdritgoeroes Peter Schep en Mathieu Heijboer bespreken we de laatste ontwikkelingen op het gebied van tijdrijden. En vinden we antwoorden op de vragen hoe Jonas Vingegaard zo goed kan tijdrijden en waarom Stefan Bissegger bereid is een foeilelijke tijdrithelm te dragen.

Bij Team Jumbo-Visma staan Wout van Aert, Tom Dumoulin en Primoz Roglic vooral in de belangstelling, maar ook Edoardo Affini meldt zich langzaamaan tussen de wereldtoppers in het tijdrijden. De Italiaan praat over zijn liefde voor de race tegen de klok en zijn ultieme dromen voor de toekomst.

Bestel de nieuwe Wieler Revue vanaf 7 september hier! Of nog beter: sluit een abonnement af en ontvang de nieuwe Wieler Revue en de volgende nummers standaard op de deurmat!

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Primoz Roglic over omgaan met tegenslagen: ‘Wat gisteren is gebeurd, is het verleden’

Primoz Roglic hoopt komende Vuelta a España zijn vierde eindzege op rij te boeken....

De 5 topfavorieten voor de Vuelta a España

Jai Hindley In de Vuelta-special van Wieler Revue geeft Jai Hindley toe dat hij vanaf...

Opvallend: volledige top 10 van de Giro aan de start in Vuelta

De Vuelta wordt toch een beetje gezien als 'de derde grote ronde'. Qua plaats...

José De Cauwer over stoppen Dumoulin: ‘Jammer, hij was het perfecte uithangbord voor het wielrennen’

In de podcast De Tribune gaat de analist dieper in op het stoppen van...

Meer zoals dit

Interview | Primoz Roglic over omgaan met tegenslagen: ‘Wat gisteren is gebeurd, is het verleden’

Primoz Roglic hoopt komende Vuelta a España zijn vierde eindzege op rij te boeken....

Interview | Jai Hindley: ‘Vroeger wilde ik altijd sprinter worden, McEwen, O’Grady en Cooke waren mijn voorbeelden’

In de nieuwste Wieler Revue, die hier te bestellen is, staan we uitgebreid stil...

Interview | Dylan Groenewegen: ‘De foto met mijn vader na mijn ritzege krijgt een mooie plek aan de muur’

Voor onze Vuelta-special/Tourterugblik (hierrrr aan te schaffen) spraken we uitgebreid met Dylan Groenewegen. Hieronder...