Na Vuelta a España hoopt Fabio Jakobsen op uitverkiezing voor WK in Leuven

Fabio Jakobsen is in de Vuelta a España teruggekeerd op het allerhoogste niveau na zijn zware blessure. De Nederlandse sprinter hoopt op meer dit jaar, want hij richt zijn pijlen op het wereldkampioenschap in Leuven.

Jakobsen
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

Hoewel het parkoers in Leuven constant op en af gaat en over stukken van de Brabantse Pijl gaat, denkt Jakobsen de inhoud te hebben om de 2600 hoogtemeters in Vlaanderen te overleven. "Ik zou graag rijden", vertelt Jakobsen tegen het Algemeen Dagblad. "Het WK is een hele lange koers, maar met een Vuelta in de benen kun je een hoop hebben. Ik heb inmiddels contact gehad met bondscoach Koos Moerenhout."

"Het hangt af van de te kiezen tactiek en de dan te kiezen jongens", gaat Jakobsen verder. "Samen in een team met Mathieu van der Poel kan ook. Ik heb laten zien dat ik een sprintje in de benen heb en als eendagscoureur kan ik ook presteren. Het is aan Koos. Ik ben in ieder geval beschikbaar."

Eerder liet ex-sprinter Jeroen Blijlevens al weten vertrouwen te hebben in de kansen van Jakobsen in Leuven. Dat baseerde de Brabander op de eerste zege van Jakobsen in de Vuelta a España. "Dat was een moeilijke sprint. Dat hij op dat terrein Michael Matthews en Arnaud Demare kan kloppen, laat zien dat hij weer bij de beste vijf sprinters van de wereld hoort."

Blijlevens: "Jakobsen heeft een jump in huis in het laatste gedeelte van de sprint. Dat heb je of dat heb je niet. Als je dat kan, kun je de beste van de wereld worden. Dat is een natuurlijke kwaliteit. Laat hem ook maar gelijk wereldkampioen worden, dit seizoen in België. Dat kan hij aan."