Remco Evenepoel voelt zich niet fit: 'Als het verslechtert, heeft het geen zin om door te gaan'

Remco Evenepoel wilde revanche nemen, nadat hij gisteren veel tijd verloor in de openingsrit van de Benelux Tour. In de tweede rit, een tijdrit, kwam hij echter niet in het verhaal voor. Na afloop vertelde de talentvolle Belg dat hij zich ziek voelt en dat hij amper wat heeft gegeten voor de tijdrit.

Remco Evenepoel voelt zich niet fit: 'Als het verslechtert, heeft het geen zin om door te gaan'
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

"Ik ben wat ziekjes opgestaan", vertelde Evenepoel na afloop van zijn tijdrit tegen de camera's van de VTM. "Ik heb niets kunnen eten tot een uur voor de tijdrit, dus dat is geen optimale voorbereiding. De eerste drie, vier kilometer kon ik nog wel houden, maar daarna liepen de benen leeg. Puur omdat ik geen energie had opgenomen vandaag."

"Ik hoopte dat het zou verbeteren gedurende de dag, maar dat was niet echt het geval. Nu gaan we het dag voor dag bekijken, maar als het verslechtert heeft het geen zin om verder te gaan. Het is nu kijken of ik wat eten binnen kan krijgen, maar als dat niet lukt heeft het geen zin om verder te gaan. Dan kan ik beter proberen om uit te zieken en te herstellen richting volgende week."

"Al bij al valt het gezien de situatie nog mee", zegt Evenepoel over zijn tijd. "Ik had graag gehoopt tijd terug te pakken. Dat zal op een aantal jongens wel lukken, maar niet zoals ik het gisteravond had gehoopt."

Volgende week rijdt Evenepoel het EK en hij is er toch niet helemaal gerust op. "We weten momenteel nog niet wat het exact is. Als je je koud voelt en niks binnenkrijgt bij het ontbijt is dat geen goed teken. Ik wil dat niet als excuses gebruiken, maar het gaat er wel mee te maken hebben. Het is zaak om zo goed mogelijk te herstellen en dan vooruit te kijken."

Nieuws
  • Cor Vos