Vuelta | Primoz Roglic na indrukwekkende solo: 'Dacht wel: poeh, het is nog een eind'

Een fraaie onderneming van Primoz Roglic (en Egan Bernal). Hieronder lees je hoe hij er na afloop over dahct

primoz roglic
  • Primož Roglič Primož Roglič

Primoz Roglic pakte vandaag in de Vuelta het rood en deed dat met een uitroepteken. Met nog 60 kilometer te gaan reageerde hij op een dappere aanval van Egan Bernal, die hij op de slotklim naar Lagos de Covadonga al snel liet staan. De Sloveen kwam dus in z'n eentje over de meet en was een tevreden man in de regen.

"Ik heb ervan genoten! Toen Egan ging dacht ik niet na, maar ging ik gewoon met 'm mee. Ik dacht wel: poeh, het is nog een eind. Maar het ging goed en we hebben een echte show opgevoerd."

Op de slotklim kwam er weinig tactiek meer bij kijken. "Ik ging gewoon zo snel mogelijk de klim op. Op den duur merkte ik dat Egan niet meer volgde. Ik heb onderweg genoten van alle aanmoedigingen. Zonder regen zou het nog mooier zijn geweest, maar dit is wel mijn grootste nummer in de Vuelta geweest. En dan moet de koninginnenrit nog komen..."

Die koninginnenrit staat voor morgen op het programma, als het peloton in de Asturias vier cols moet nemen, met een supersteile als slotklim (aankomst bergop).