HomeNieuwsMerlier superieur in vierde etappe Benelux Tour

Merlier superieur in vierde etappe Benelux Tour

Tim Merlier heeft ook de vierde etappe in de Benelux Tour voor zich opgeëist. Dat deed de sprinter van Alpecin-Fenix met een machtige sprint.

De vlucht van de dag werd in de vierde rit gevormd door Thomas Sprengers, Arjen Livyns en Sam Bewley, maar heel lang zong het drietal het niet uit vooraan. Op vijftig kilometer van de meet zat hun aanvalspoging er tenslotte al op. In het vervolg werd er nog wel her en der aangevallen, maar doordat het in het peloton zeer nerveus was en het tempo daardoor flink de hoogte inging, kreeg geen aanvaller meer de ruimte om een grote voorsprong bijeen te rijden.

Op tien kilometer van de meet wachtte de gouden kilometer, waar meerdere bonificatieseconden waren te verdienen. De eerste sprint werd gewonnen door Asgreen, die bovendien ook de derde spurt voor zijn rekening nam. Daarmee pakte de Deen een aantal seconden terug op leider Stefan Bissegger, die zich ook mengde in de strijd om de seconden. Christophe Laporte drukte zijn wiel als eerste over de streep in de tweede van in totaal drie sprints.

Na het geweld van de gouden kilometer wachtte al snel de voorbereiding op de massasprint, maar op een smal weggetje op zeven kilometer van de finish werd het tempo flink gedrukt door de ploegen op kop van het peloton. Team Jumbo-Visma deed in de finale nog een flinke kopbeurt, maar kopman Dylan Groenewegen was het wiel van lead-out Timo Roosen verloren. Daardoor liep de lead-out van de Nederlandse WorldTour-ploeg volledig in de soep en kon Groenewegen nooit om de zege sprinten.

Danny van Poppel ging uiteindelijk als eerste sprinter vol aan. De Nederlander leek lange tijd kans te maken op de dagzege, maar van achter kwam Merlier heel sterk opzetten. De Belg was net op tijd om zijn wiel nog iets sneller over de streep te drukken dan Mads Pedersen, die als twee eindigde. Van Poppel was op de derde plaats de beste Nederlander.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Meer zoals dit

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Bizar! Amaury Capiot brak 2 weken terug sleutelbeen, maar koerst alweer: ‘Vanuit de ploeg druk om te starten’

In de sprint van de Bredene Koksijde Classic kwam de Belg ten val en...