Vuelta | Roglic: 'Blij dat de bergritten erop zitten'

Primoz Roglic eindigde op de loodzware Altu d'El Gamoniteiru als tweede. Hij moest enkel Miguel Ángel López voor zich dulden.

Roglic
  • Primož Roglič Primož Roglič

Met die prestatie lijkt de Sloveen zo goed als zeker van de eindwinst. Of er moet nog een grote verrassing uit de hoge hoed komen, maar de zware bergetappes zitten erop. "Het was een hele zware rit", vertelde de kopman van Team Jumbo-Visma na afloop. "Vooral na de inspanningen op de Lagos de Covadonga. Toch ben ik blij dat ik deze klim mocht oprijden en vooral dat ik hier nog zit met de rode leiderstrui."

Roglic heeft met nog drie ritten te gaan een voorsprong van tweeënhalve minuut. Morgen volgt een klassieke overgangsrit, zaterdag een mini-Luik-Bastenaken-Luik en zondag de individuele tijdrit. "Ik ben blij dat de bergritten erop zitten, maar dat geldt waarschijnlijk voor de rest van het peloton. Bahrain-Victorious en Movistar hebben heel hard gereden, dat had van mij wel rustiger gemogen. Iedereen voelt de benen na drie weken en vooral de inspanningen van afgelopen dagen. Er komen nog zware ritten aan. We hopen het te kunnen afmaken."