HomeNieuwsColbrelli heer en meester in zware Ardennenetappe Benelux Tour

Colbrelli heer en meester in zware Ardennenetappe Benelux Tour

Sonny Colbrelli heeft op imponerende wijze de Ardennenetappe in de Benelux Tour op zijn naam geschreven. Hij nam ook de leiderstrui over van Stefan Küng.

Al vroeg in de etappe ontstond een kopgroep van twee renners. Een mooie groep, want naast Jonas Rickaert reed ex-Tourwinnaar Geraint Thomas zich in de vroege vlucht. De twee kregen een voorgift van meer dan zeven minuten, maar bij aanvang van de heuvelzone was daar weinig meer van over. Op de loodzware Côte de Saint-Roch werden ze dan ook bijna ingerekend. Op de zware heuvel waren het onder anderen Matej Mohoric, Marc Hirschi en ook Tom Dumoulin die zich van voren lieten zien.

Op veertig kilometer van de meet op een helling na de Saint-Roch ontbrandde de etappe volledig. Colbrelli, Mohoric en Hirschi trokken ten aanval. Op dat moment zat Dumoulin net iets te ver van achter, waardoor hij de aansluiting miste. Achter de drie koplopers kwamen desondanks twee groepen samen met daarbij helpers van leider Stefan Küng (Groupama-FDJ) en van Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step). Op de tweede keer Saint-Roch ging Cobrelli vooraan in zijn eentje verder.

Ondertussen nam Dumoulin bij de achtervolgers de gehele beklimming voor zijn rekening. Hij reed zich terug tot Mohoric, maar zag de Italiaanse kampioen net wegrijden voordat hij de aansluiting maakte. Achter Colbrelli kwam een groep bijeen met Dumoulin, Wellens, Campenaerts en Mohoric, ploegmaat van Colbrelli en daarmee stoorzender. Hirschi, Benoot en Stuyven zaten niet ver achter de eerste achtervolgende groep, maar hadden de slag gemist in de gouden kilometer. Even later wisten zij toch weer terug te keren, maar ondertussen had Colbrelli nog steeds een halve minuut voorsprong.

De renner van Bahrain-Victorious ging als een bezetenen door en na de terugkomst van Stuyven, Hirschi en Benoot werd de samenwerking enkel minder, waardoor Colbrelli zijn voorsprong uitbreidde. Op een gegeven moment reden de achtervolgers duidelijk voor de tweede plek en de zege van de indrukwekkende Colbrelli kwam dan ook geen moment meer in gevaar. Hij neemt op die manier ook de kop over in het algemeen klassement. Tom Dumoulin eindigde uiteindelijk op een achtste plek.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Jan Bakelants ziet wegvallen Van Aert niet als voordeel voor Van der Poel: ‘Een vergiftigd geschenk’

In zijn column voor Het Laatste Nieuws kijkt Bakelants vooruit. "De Ronde ziet er...

Wout van Aert sneert op subtiele wijze naar cameraploegen die aan ziekenhuis bivakeren

Voor wie de voorbije dagen onder een steen geleefd heeft: Wout van Aert is...

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

📸 Heerlijk! Eli Iserbyt heeft zelfspot en ziet dat Boonen Benen hem niet passen…

Het crossseizoen zit er alweer eventjes op, maar dat wil niet zeggen dat Belgisch...

Meer zoals dit

Jan Bakelants ziet wegvallen Van Aert niet als voordeel voor Van der Poel: ‘Een vergiftigd geschenk’

In zijn column voor Het Laatste Nieuws kijkt Bakelants vooruit. "De Ronde ziet er...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....