Tom Dumoulin: 'Mijn basis is nog smal, niet gek dat ik op het einde werd geveld door kramp'

Tom Dumoulin liet zich tijdens de zesde etappe van de Benelux Tour voor het eerst na zijn comeback weer opmerken in een niet-tijdrit. Hij eindigde in de Ardennenrit uiteindelijk als achtste.

Dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Op de Côte de Saint-Roch trok Dumoulin twee keer flink door. Zeker de laatste keer was indrukwekkend, omdat hij samen met Victor Campenaerts de oversteek wist te maken naar de koplopers in koers. Alleen op dat moment zette Sonny Colbrelli ook nog eens aan, waarna de Italiaans kampioen solo verderging en uiteindelijk met de etappe aan de haal ging.

"Colbrelli was vandaag een klasse apart", vertelde Dumoulin na afloop tegen WielerFlits. "Ik denk dat de drie die op vijftig kilometer van de meet al in de aanval gingen (naast Colbrelli ook Mohoric en Hirschi, red.) de besten in koers waren. We halen er twee terug, maar Colbrelli demarreert net voordat we aansluiten. Ik denk dat ik achter die drie een van de beteren in de koers was."

In de absolute slotfase merkte Dumoulin dat hij nog iets mist. De kramp schoot namelijk in zijn benen. "Toch ben ik tevreden. Ik wilde weer eens koers maken. Ik hou hier een goed gevoel aan over en bouw vertrouwen op richting de komende wedstrijden, zoals het WK in Vlaanderen en de Ronde van Lombardije. Mijn basis is nog smal, daarom is het niet gek dat ik op het einde door krampen werd geveld."

De kopman van Team Jumbo-Visma noemt zijn optreden in de Benelux Tour een eerste sprankje van de oude Tom in een wegwedstrijd. "In de wegwedstrijden kwam het er tot dusver niet uit. Het was meer meefietsen dan meedoen om de prijzen. In de Ronde van Zwitserland en ook in de olympische wegwedstrijd was het nog niet goed."

Nieuws
  • Cor Vos