Roxane Knetemann eert vader op oude Raleigh in Eroica Valkenburg

We hebben er eigenlijk geen woorden voor hoe mooi we dit vinden (maar proberen het hieronder toch even - en daarna kun je een paar uur in bewondering naar die prachtige plaatjes staren)!

roxane knetemann

De Eroica Valkenburg is een toertocht door Zuid-Limburg waarbij het de bedoeling is zo retro mogelijk aan de start te verschijnen. Wollen truien, stalen fietsen, dat werk.

Dus hoe kon Roxane Knettemann, oud-wielrenster en tegenwoordig onder andere werkzaam als commentator bij de NOS, beter aan de start verschijnen dan op een oude Raleigh-fiets en in oud Raleigh-tenue. De fiets en de kleding waar haar vader Gerrie Knettemann in de jaren '70 en '80 zeven seizoenen in reed.

Het leverde prachtige plaatjes op en volgens Roxane rijdt die oude Raleigh ook nog fantastisch. Nou, het ziet er in ieder geval ook fantastisch uit - let ook op de bril van Roxane, dezelfde die vader Gerrie altijd droeg!

Omdat het zo mooi is de foto's nog even onder elkaar

Ja echt, die bril maakt het helemaal af, schitterend!
Nog meer details: het is een echt Knetemann-truitje, want met een regenboogboordje- en mouwtjes uitgerust!
Nagels gelakt, Kneet-handschoentjes aan!

Gerrie Knetemann was gedurende de jaren '70 en '80 een van 's Neerlands beste wielrenners. Hij won tien (10!) Touretappes, twee Amstel Gold Races, werd één keer wereldkampioen en mocht nog in talloze andere koersen de handen in de lucht steken.

Na z'n actieve wielerloopbaan was hij lange tijd bondscoach. In die functie overleed hij 'in het harnas' toen hij op 53-jarige leeftijd in 2004 een hartstilstand kreeg tijdens een ritje op de mountainbike.

Dochter Roxane (34) trad in zijn voetsporen en was van 2006 tot en met 2019 prof bij onder andere Rabo-Liv en Parkhotel Valneburg.

Pelotonpraat
  • Twitter Roxanne Knettemann