Thomas De Gendt vraagt friet in de Benelux Tour en hij krijgt friet dankzij Twitter! 

Dit is wat je noemt echt crowdfunding, met iets veel belangrijkers dan geld: friet na de koers!

thomas de gendt
  • Thomas De Gendt Thomas De Gendt

Na een weekje koersen door Nederland en België heb je natuurlijk maar zin in één ding als je terugkomt in de teambus: friet!* De teambussen zijn heden ten dagen met alle technische snufjes uitgerust, maar een friteuse ontbreekt logischerwijs toch nog.

En dus zette Thomas De Gendt vol in op een mooi stukje publieksparticipatie. Hij zette z'n Twitternetwerk in om een portie friet en tien curryworsten te regelen.

Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want even later kon De Gendt z'n honger stillen met met een lekkere bak friet met mayo, na de adresgegevens te hebben uitgewisseld met held van de dag Nicki Rumes.

Het is onduidelijk of De Gendt ook z'n tien curryworsten heeft gekregen. Maar tien is misschien ook wel wat veel van het goede, al had hij die natuurlijk kunnen delen met z'n teamgenoten.

*Patat/frietverantwoording: voor de patatzeggers, rustig ademhalen, we hebben in dit stukje voor friet gekozen omdat Thomas De Gendt een Belg is en daar niemand friet patat noemt. De schrijver van het stukje is normaal gesproken een patatzegger...