Vuelta | Primoz Roglic omgedoopt tot rare schelpensuperheld/Sinterklaas na Vuelta-winst

We geven het toe, dit is een rare kop. Maar gek genoeg dekt hij wel de lading voor wat Primoz Roglic na z'n Vuelta-zege allemaal kreeg omgehangen en moest vasthouden...

primoz roglic
  • Primož Roglič Primož Roglič

In het peloton heeft de geplaagde Miguel Angel Lopez de bijnaam Superman, maar het lijkt er sterk op dat we er een nieuwe superheld bij hebben in het peloton: Primoz Roglic.

Niet alleen vanwege z'n fantastische prestaties de afgelopen Vuelta, maar ook vanwege de wat mal aandoende cape en andere rekwisieten waarmee hij gisteren op het podium stond in Santiago de Compostela.

Hij werd omgetoverd tot een soort kruising tussen Sinterklaas (de staf) en een superheld die z'n superkrachten uit schelpen haalt (de cape en hoed).

Waarschijnlijk is het traditionele klederdracht uit Galicië omdat de bedavaartsroute naar het graf van Sint Jakob in Santiago de Compostela ook wel 'het schelpenpad' wordt genoemd - en denk ook eens aan de naam Sint Jakobsschelpen voor cocquilles.

Nou, na dit kleine toeristische intermezzo is het tijd om Schelpenman Primoz Roglic in volle glorie te bekijken in z'n nieuwe outfit. Hij kan het hebben, wat ons betreft!

Beeld: Pro Shots
Vuelta a España
  • Cor Vos / Pro Shots