Bondscoach Sven Vanthourenhout: 'Evenepoel is zich bewust van de afspraken'

Bondscoach Sven Vanthourenhout van België was al snel duidelijk over de rolverdeling in de Belgische ploeg: Wout van Aert is de kopman. Een verhouding waar ook Remco Evenepoel zich in zal moeten schikken.

Evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel
  • Wout van Aert Wout van Aert

Vanthourenhout maakte vanmorgen de definitieve selectie voor het wereldkampioenschap in Leuven bekend. "We hebben met iedereen goede afspraken gemaakt en Remco is zich daarvan bewust", luidde het op de persconferentie. "Uiteraard zullen we hem niet vragen om honderd kilometer op kop te rijden. Daarvoor heeft hij nu al een te grote staat van verdienste. Hij krijgt een rol die ervoor moet zorgen dat we met een sterk team de finale kunnen rijden."

Voor een rol van schaduwkopman kijkt Vanthourenhout eerder naar thuisrijder Jasper Stuyven. "Hij heeft Milaan-San Remo gewonnen, kan lange afstanden aan en heeft veel kwaliteit. Jasper is intelligent in de koers en kan in de wedstrijd mee beslissingen nemen. We zien hem het liefst zo ver mogelijk komen. Ik ga niet uit van een massasprint. Als er gekoerst wordt, zal dat zeker voor schade zorgen in het peloton. De positionering zal heel belangrijk zijn, maar daar hebben we een goede ploeg voor."

Hoewel Van Aert kopman is, benadrukt Vanthourenhout dat hij de uiteindelijke beslissingen maakt. "Wout is vanaf dag één betrokken geweest bij de besprekingen, maar hij heeft geen eisen gesteld."

Nieuws
  • Cor Vos