HomeAchtergrondPloegmanager Roodhooft praat ons bij over Mathieu van der Poel: 'Gaat de...

Ploegmanager Roodhooft praat ons bij over Mathieu van der Poel: ‘Gaat de goede kant op’

Dit zijn de betere berichten! Al is het allemaal nog behoorlijk wankel... Het wordt een race tegen de klok (maar sinds de Tour weten we dat Mathieu dat ook kan)

In de Vlaamse krant Het Nieuwsblad geeft Alpecin-Fenix-ploegmanager Christoph Roodhooft een update over de situatie van Mathieu van der Poel. Eerder maakte de ploeg al bekend dat hun poulain zondag start in de Antwerp Port Epic, maar nu gaat hij ook wat dieper op de materie in.

En de materie is dan de rug van Mathieu en of het WK haalbaar is. “De voorbije dagen heeft Mathieu tot vier uur per dag op de fiets gezeten. Dat is hoopgevend. Er is verbetering. In augustus had hij periodes dat hij constant pijn had in zijn onderrug, de hele dag door. Dat is voorbij. Hij doet intensief oefeningen bij fysiotherapeut Bombeke, is in behandeling bij een kinesist… Zijn rug laat weer toe om te fietsen. Het gaat de goede kant op, maar het blijft allemaal ook onzeker.”

Van der Poel wilde zelf graag een koers rijden alvorens de knoop over het WK definitief door te hakken. Er waren verschillende opties om de volgende weken aan te pakken.

“Of hij ging nog een keer op hoogtestage, of hij hield het puur bij trainingen. Maar dat zag Mathieu zelf niet zitten. Ook door die onzekerheid: een koers is nog altijd iets anders dan een training. Niet vergeten dat het intussen twee maanden, van de Tour, geleden is dat hij nog op de weg gekoerst heeft. Wat zegt die rug na een inspanning in koers? Dat willen we zondag leren.”

Als het met de rug straks weer écht beter gaat, zijn er ook nog andere zaken om rekening mee te houden. “Naast de rug is er zijn conditie. Na die val op de Spelen heeft hij nooit meer echt onbezorgd kunnen trainen. Het was altijd met tussenpozen. Nu eens twee dagen, dan weer drie dagen, en nooit voluit. Dat gaat sporen nalaten. Bovendien: Mathieu mag dan een renner zijn die heel snel in conditie geraakt, we spreken wel over een WK. Dat is nog een andere gradatie.”

Maar laat er geen twijfel over bestaan: Van der Poel wil het WK mar wat graag rijden. “Mathieu duidelijk verstaan dat hij er alles aan wil doen om het WK te rijden. Dat siert hem. Hij mag dan een Hollander zijn, ook voor hem is dit een WK in eigen land. Dat wil hij niet zomaar laten schieten. Al zal zijn voorbereiding hoe dan ook verre van ideaal zijn.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lance Armstrong stapt opnieuw in het huwelijksbootje: ‘Had het niet overleefd zonder haar’

Lance Armstrong zijn Tourzeges zijn hem afgenomen, maar in 2008 vond hij wel de...

Toekomst Colbrelli nog altijd in ongewisse: ‘Het lijkt een eeuwigheid te duren’

Op 22 maart sloeg het noodlot toe voor Sonny Colbrelli in de Ronde van...

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...

Bob Jungels stapt over naar BORA: ‘Perfecte ploeg om écht terug te keren op hoogste niveau’

Bob Jungels mocht na een positieve coronatest bijna niet meedoen aan de Tour de...

Meer zoals dit

Toekomst Colbrelli nog altijd in ongewisse: ‘Het lijkt een eeuwigheid te duren’

Op 22 maart sloeg het noodlot toe voor Sonny Colbrelli in de Ronde van...

Uran onder de indruk: ‘Van der Poel, Van Aert, Pogacar, Evenepoel… ze koersen overal en doen alles goed’

Je hebt het niet in de gaten, maar de goedlachse Colombiaan Rigobert Uran is...

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...