Wout van Aert wijst terecht: 'Helemaal niet boos, trots op onze ploeg hier!' 

De kopman van Jumbo-Visma moest op Twitter even wat rechtzetten na de ploegentijdrit in de Tour of Britain.

wout van aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Jumbo-Visma werd gisteren knap derde in de ploegentijdrit van de Tour of Britain. Niet dat zo'n derde plek tegenwoordig nog iets is om echt blij mee te zijn als een van de beste wielerploegen ter wereld, maar het was de manier waarop die derde plek tot stand kwam.

De ploeg van kopman Wout van Aert startte door het uitvallen van Chris Harper namelijk al met een mannetje minder in de 30 kilometer door Wales (met vijf in plaats van zes) en zag in de laatste kilometers Pascal Eenkhoorn ook nog kampen met een afloper.

Toch wisten de geelzwartern de schade te beperken tot maar drie seconden op nummer twee Deceuninck-QuickStep en twintig seconden op INEOS-Grenadiers. Hier zie je beelden van het moment waarop Eenkhoorn het met z'n leeglopende band niet meer bij kan houden.

Collega Youri IJnsen van Wielerflits dacht daarop bij de finish te zien dat Wout van Aert boos was op zijn ploeggenoot, maar dat wilde de Belg toch even rechtzetten.

Hij antwoordde dat ze via de communicatie (of gewoon via ouderwets roepen) volledig op de hoogte waren van de de lekke band van Eenkhoorn en dat hij hem gewoon aanmoedigde om nog zo hard mogelijk door te rijden. Van Aert zegt er nog expliciet bij dat hij juist trots is op de fiets. Waarvan akte.