Tim Wellens over bondscoach: 'De communicatie had minder pijnlijk gekund'

De bekendmaking van de Belgische WK-selectie blijft de gemoederen bezighouden. De grootste ontgoocheling was er voor Tim Wellens, die het communicatiebeleid van bondscoach Sven Vanthourenhout in een openhartig interview kraakt.

Wellens
  • Tim Wellens Tim Wellens

De renner van Lotto Soudal deed zijn verhaal tegen Het Laatste Nieuws en was daarin ook eerlijk over zichzelf. "Ik had verwacht dat ik erbij zou zijn en dat is niet zo. Ik ben ontgoocheld. Nee, niet boos. Dit was niet mijn beste seizoen, dus ik moet niet te veel noten op mijn zang hebben. Maar ik begrijp het niet helemaal. De bondscoach had me gezegd dat hij een beslissing zou nemen op basis van de Benelux Tour en ik vind dat ik goed gereden heb. Ik weet niet wat ik nog meer had kunnen doen."

Wellens, die vierde werd in de Benelux Tour, is ook niet helemaal tevreden met het communicatiebeleid van bondscoach Sven Vanthourenhout. "Ik vond de communicatie niet super-super. Het is wat vreemd gelopen. Ik heb de bondscoach vooraf maar één keer gehoord. Rik Verbrugghe was ook niet de beste communicator, maar zoals Kevin de Weert het deed, dat vond ik wel aangenaam. Kevin stond heel dicht bij de renners en hield nauw contact. Ik was altijd heel tevreden met Sven toen hij assistent was. Misschien heeft hij het gewoon drukker nu."

"Wat ik jammer vind, is dat ik zondagavond na de Benelux Tour een standaardbericht heb gekregen met de melding dat ik de volgend ochtend meer nieuws zou krijgen", vervolgt Wellens. "Dat was vlak voor de selectie bekendgemaakt werd. Dat had minder pijnlijk gekund. Ik denk dat Sven het al wist, ik had het een teken van respect gevonden als hij me iets vroeger had ingelicht."

Wellens, dit jaar twee zeges op zijn naam, is het desondanks eens met de stelling dat iedereen in de Belgische selectie zijn uitverkiezing verdient. "Mij ga je niet horen zeggen dat die of die er onterecht bij is. Dat is mijn punt niet. Ik vind alleen dat ik goed gereden heb op het moment dat het belangrijk was en ik weet niet waarom ik er niet bij ben. Mijn coach, Paul Van den Bosch, zegt me dat er nog kansen komen. Dat is waar, er komen nog WK's, maar er komt nooit meer een WK in eigen land voor mij. Dit was once in a lifetime."

Nieuws
  • Cor Vos