Merijn Zeeman: 'Wout had deze inspanning nodig om nog een stap in zijn conditie te zetten'

Wout van Aert ging in de vierde etappe van de Tour of Britain tot het gaatje om de etappe te winnen. Volgens Merijn Zeeman een inspanning die de Belg nog nodig had richting het WK in Leuven en Parijs-Roubaix.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

"Ja, deze inspanning had hij nog nodig om een stap te zetten in zijn conditie", vertelde Zeeman tegen Sporza. "We hadden de eerste vier ritten aangestipt om nog eens diep te gaan. Nu gaat hij niets meer forceren. Als de ploeg de koers kan controleren, zal hij de zege niet laten liggen, maar dit is niet ons doel. Dat zijn het WK en Parijs-Roubaix."

De sportief directeur van de Nederlandse ploeg was onder de indruk van Van Aert in Groot-Brittannië. "Een heel uitdagende aankomst, een muur. Het is ongekend dat Wout dit ook kan. Ik denk dat Alaphilippe eigenlijk de beste van de wereld is op zo'n aankomst, denk maar aan de Waalse Pijl en een aantal keer in de Tour. Maar goed, hij kreeg Wout er niet af en Wout haalde nog iets uit zijn kleinste teen."

Op de limiet

Zeeman is niet bang dat Van Aert te vroeg in topvorm zal zijn. "Hij heeft een lange trainingsperiode gehad en heeft goed gewerkt op hoogte. De coaches begeleiden dat goed. Deze wedstrijd past in het plan. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij op het WK op zijn best zal zijn. Wout zit heel goed in zijn vel, hij heeft veel zelfvertrouwen en geniet. Hij is de topfavoriet, maar hij kan goed omgaan met die rol. Dat is heel knap."

Nieuws
  • Cor Vos