Wuyts over uitgesproken Van Aert: 'Hij doet het een beetje op zijn Nederlands'

Wout van Aert toont in de Tour of Britain aan dat hij als topfavoriet naar het WK in Leuven gaat. Een status die hij zelf niet uit de weg gaat.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Sporza-kopstuk Michel Wuyts denkt dat Van Aert die druk in eigen land kan dragen. "Van Aert is een van de intelligentste renners die ik ooit gekend heb. Als hij zo'n uitspraak doet dat hij topfavoriet is, dan weet hij dat hij heel goed is. Hij doet dat om zichzelf nog meer moed in te praten. Dat is een van de elementen van zijn mentale opbouw. Hij doet het op zijn Nederlands. Hij doet datgene wat we de Rode Duivels altijd verweten hebben. Dat ze te weinig zelfvertrouwen en verbale kracht toonden."

Juist daarom vindt Wuyts het de plicht van journalisten om aan te stippen dat er wel degelijk meer kanshebbers zijn in Leuven. "Er zijn sterke Denen die keuze hebben met Asgreen, Pedersen en een fantastische Cort Nielsen. Het is tekenend dat Kragh Andersen nog moet toegevoegd worden aan de selectie."

"Wat als de Slovenen allemaal van de partij zijn?", gaat Wuyts verder. "Frankrijk rijdt volledig in dienst van Alaphilippe en dan heb ik het nog niet over de Italianen die met Colbrelli en Trentin stevig voor de pinnen zullen komen. De kans is groot dat die allemaal één richting zullen uitkijken. Als de wedstrijd in Leuven afmattend genoeg is, dan moet je op de Rulensvest nog verdomd veel in huis hebben. Ik durf ook maar één naam te noemen die tegen elke tegenstander kan winnen."

Nieuws
  • Cor Vos