Cynische Gilbert: 'Remco bijstaan? Ervaring is toch niet belangrijk?'

Philippe Gilbert is dan wel niet geselecteerd voor het WK in eigen land, maar op het EK ziet bondscoach Sven Vanthourenhout een belangrijke rol voor hem weggelegd in dienst van Remco Evenepoel. De Waal zelf reageert daar echter behoorlijk cynisch op.

Gilbert
  • Philippe Gilbert Philippe Gilbert

"Remco bijstaan? Is dat waar?", vroeg Gilbert zich af in Het Nieuwblad. "Ik weet het niet, de bondscoach heeft nog niet met mij gesproken. Er is mij gezegd dat ondanks mijn palmares ervaring niet belangrijk is om zulk werk op te knappen op het WK. Waarom zou dat dan wel zo zijn op het EK? Dat is wat vreemd. Ik weet van niks, er is nog niet gecommuniceerd. Dat is niet erg, hè. Dat zal nog gebeuren, toch? En anders lees ik het wel in jullie krant."

Hoewel zijn woorden anders zeggen, vertelt Gilbert vervolgens dat hij zijn niet-selectie voor het wereldkampioenschap achter zich gelaten heeft. "Ik heb het al gezegd: veel succes aan het team. Ik ben blij dat ik hier op het EK ben, een prestigieuze koers. Ik ben gemotiveerd en wil voor mezelf de best mogelijke koers rijden. Of ik kan winnen? Dat zullen we zien. Al wie op een Merida-fiets rijdt, is favoriet. Die jongens (van Bahrain-Victorious, red.) vliegen. Als ze aanvallen moet je mee zijn, anders wordt het ingewikkeld."

Nieuws
  • Cor Vos