Adrie van der Poel: 'Alleen als alles meezit, kan Mathieu een verlengstuk aan zijn wegseizoen breien'

Het is een belangrijke dag voor Mathieu van der Poel: hij gaat zijn gehavende rug testen in de Antwerp Port Epic. Vader Adrie van der Poel is zoals altijd duidelijk over zijn zoon.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Het houdt wielerminnend Nederland nogal bezig: de rug van Van der Poel. Normaliter zou de formatie van Koos Moerenhout met MvdP een van de topfavorieten in huis hebben voor het wereldkampioenschap. Maar vanwege zijn rugproblemen is zijn deelname in België onzeker. Laat staan zijn niveau. De Antwerp Port Epic, een koers over kasseien, gaat een belangrijke test worden.

"Alleen als alles meezit, kan Mathieu een verlengstuk aan zijn wegseizoen breien", vertelt vader Adrie tegen Het Laatste Nieuws. "Als het zondag niet gaat, dan zou ik er in zijn plaats een streep door trekken. Als hij zondag geen positieve signalen op de fiets krijgt, lijkt het me beter om de focus stilaan naar het veldrijden te verleggen."

De verhalen over de rug zijn nogal wisselend. Er lijkt enige verbetering in te zitten, maar de pijn blijft zeurend aanwezig. "De voorbije dagen heeft Mathieu tot vier uur per dag op de fiets gezeten", vertelde Christoph Roodhooft na het nieuws dat Van der Poel zijn rentree zou maken. "Dat is hoopgevend. Er is verbetering. In augustus had hij periodes dat hij constant pijn had in zijn onderrug, de hele dag door. Dat is voorbij. Hij doet intensief oefeningen bij fysiotherapeut Bombeke, is in behandeling bij een kinesist… Zijn rug laat weer toe om te fietsen. Het gaat de goede kant op, maar het blijft allemaal ook onzeker."

Nieuws
  • Cor Vos