Van der Poel wint bij terugkeer meteen Antwerp Port Epic

Mathieu van der Poel heeft de Antwerp Port Epic gewonnen. In een geanimeerde koers koos VDP op 30 km van de streep het hazenpad. Taco van der Hoorn was de enige die meekon met de kopman van Alpecin-Fenix, maar in de sprint stond er geen maat op Van der Poel.

Mathieu van der Poel

Het was een belangrijke dag voor Mathieu van der Poel. Hoe zou zijn gekwetste rug het houden bij zijn terugkeer in koers? Die rug hield het blijkbaar prima, want Van der Poel reed magistraal naar winst in deze zware wedstrijd. Van der Poel probeerde in z'n eentje weg te komen in een door Alpecin-Fenix gedomineerde wedstrijd. Taco van den Hoorn speelde geen stoorzender en werkte eendrachtig mee met zijn metgezel. In de sprint á deux was de blonde Hollander echter geen partij voor de oppermachtige Van der Poel. Tim Merlier maakte het feest voor Alpecin-Fenix compleet door naar de derde plaats te sprinten.

Of dit betekent dat Van der Poel nu ook voor het WK en Roubaix gaat, wilde Van der Poel nog niet bevestigen. "Het is afwachten hoe mijn rug nu reageert op deze inspanning. Maar het doet zeker deugd om hier te winnen en normaal gesproken zal deze week wel duidelijk worden of ik deelneem aan het WK. Op het slotuur van de koers na heb ik vandaag weinig last gehad van mijn rug, dus dat is hoopgevend."

Nieuws
  • cor vos