Van der Poel: 'Ik heb mij laten vertellen dat ik niets kapot kan maken op lange termijn'

De Antwerp Port Epic was om zijn rug te testen, maar Mathieu van der Poel pakte en passant de zege mee en hij was een stuk hoopvoller over de kans om het wereldkampioenschap en Parijs-Roubaix te rijden.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Uitsluitsel gaf Van der Poel nog niet, want hij wilde eerst de reactie van zijn rug afwachten. "Eerst consulteer ik met mijn entourage, in de eerste plaats kinesisten David Bombeke en Paul Van Loon", vertelde hij tegen WielerFlits. "Mijn rug zal stijf zijn, maar dat hoeft geen ramp te zijn. Ik heb mij laten vertellen dat ik niets kapot kan maken op lange termijn. Dat is ook de reden dat ik het zo graag wil proberen om Parijs-Roubaix en het WK te halen. En daarna wil ik een keer langere rust nemen om de rug volledig te doen genezen. Want ik moet er ooit eens vanaf raken."

Indien zijn rug goed reageert, dan wil Van der Poel nog extra koersen rijden om conditioneel sterker te worden. "Ik zou nog twee weken goed moeten kunnen trainen om een deftige vorm te halen op het WK. Als ik maar op zeventig procent zit, dan zou ik nooit deelnemen. Maar als het meevalt, dan wil ik graag nog Impanis en de GP Denain rijden. Die stonden sowieso op de planning. Ik zou graag in elke koers mij een klein beetje beter voelen. Vrijdag is er ook nog Koolskamp. Als het meevalt, wil ik graag zo veel mogelijk koersdagen toevoegen."

Van der Poel houdt nog een slag om de arm. "Vooral omdat ik op training nog niet langer dan vijf uur heb gereden. Ik zou toch eens zes à zeven uur aan een stuk moeten rijden om te zien of mijn rug en conditie koersen als Roubaix of een WK zouden aankunnen. Met alle respect, maar dat is toch nog andere koek dan de 190 kilometer van de Antwerp Port Epic. Als ik mijn kansen zou moeten inschatten, dan denk ik toch als iets meer dan de 50/50 die ik vanochtend aangaf."

Nieuws
  • Cor Vos