WK | Asgreen, Pedersen en Cort speerpunten van ijzersterke Deense selectie

De Denen hebben hun selectie voor het WK wereldkundig gemaakt. Speerpunten zijn Kasper Asgreen, Magnus Cort en Mads Pedersen.

Asgreen
  • Kasper Asgreen Kasper Asgreen

Samen met België wordt Denemarken als het sterkste land in de breedte aangemerkt. Asgreen is de winnaar van de Ronde van Vlaanderen, Pedersen werd wereldkampioen in 2019 en Cort won drie ritten in de Vuelta a España. Dan krijgen ze met Andreas Kron, Mads Würtz Schmidt, Mikkel Honoré, Mikkel Bjorg en Michael Valgren nog vijf ijzersterke helpers mee. Het is veelzeggend dat Søren Kragh Andersen, vorig seizoen nog glorieus winnaar van twee etappes in de Tour de France, er niet bij is in Leuven.

Bondscoach Anders Lund waakt voor overschatting. "We moeten met beide benen op de grond blijven en nederig blijven in een koers waarin we niet de enige sterke ploeg zijn. Maar zelfs dan is er nog steeds kans op een Deense wereldkampioen. Het is met die mindset waarmee wij aan deze opgave beginnen."

Ook de Britten hebben hun selectie onthuld. Tom Pidcock is de grote man bij de Britten, maar ook de ijzersterke Ethan Hayter is tot kopstuk benoemd. Verder zijn ook Mark Cavendish, Ben Swift, Jake Steward, Connor Swift, Fred Wright en Luke Rowe geselecteerd door de bondscoach.

Nieuws
  • Cor Vos