HomeWKPijnlijke rug Van der Poel dag nadien: 'Maar handdoek wordt nog niet...

Pijnlijke rug Van der Poel dag nadien: ‘Maar handdoek wordt nog niet gegooid’

De dag na zijn zege in de Antwerp Port Epic stond Mathieu van der Poel zoals gedacht op met een stijve rug, maar voorlopig gaat de race tegen de klok naar het WK en Parijs-Roubaix gewoon verder.

Ploegmanager Christoph Roodhooft gaf bij Het Laatste Nieuws een update over de situatie. Ondanks de rugpijn was hij toch uit bed geraakt. Maandag deed hij rustig aan, maar vanaf dinsdag gaat de focus weer volledig op intens trainen. “We mogen graag denken dat hij dinsdag weer goed kan trainen”, aldus Roodhooft. “De handdoek wordt nog niet gegooid.”

Dat hij de Antwerp Port Epic vrij gemakkelijk naar zijn hand zette, was voor de entourage mooi maar Roodhooft beseft zich dat het niet veel zegt richting de grote koersen. “Het parkoers lag hem, hij had er zin in en heeft op karakter gekoerst. Alle omstandigheden zaten mee, ook het deelnemersveld. Dat was mager, zeker voor een coureur als Mathieu. We moeten die overwinning niet meer maken dan het is, maar we gaan ze ook niet minder maken.”

Hoewel zijn deelname dus nog niet zeker is, moet Van der Poel er ondertussen alles aan doen om in zo goed mogelijke vorm te raken. Van der Poel heeft een gebrek aan trainingsarbeid en wedstrijdkilometers. “Daar kunnen we nu niet veel meer aan veranderen. Het is niet zo dat Mathieu voor het WK nog tien keer zes uur kan trainen. Maar of dat allemaal zo'n probleem gaat zijn?”

De Nederlander rijdt de komende week nog een aantal koersen. Hij start zaterdag in de GP Impanis, terwijl hij oorspronkelijk ook van plan was het Kampioenschap van Vlaanderen te rijden op vrijdag. Daar is een streep door gezet. “We proberen deze week meer kwaliteit in de trainingen te leggen. En dan houden we de afstand tussen de koersen zo groot mogelijk.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lance Armstrong stapt opnieuw in het huwelijksbootje: ‘Had het niet overleefd zonder haar’

Lance Armstrong zijn Tourzeges zijn hem afgenomen, maar in 2008 vond hij wel de...

Toekomst Colbrelli nog altijd in ongewisse: ‘Het lijkt een eeuwigheid te duren’

Op 22 maart sloeg het noodlot toe voor Sonny Colbrelli in de Ronde van...

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...

Bob Jungels stapt over naar BORA: ‘Perfecte ploeg om écht terug te keren op hoogste niveau’

Bob Jungels mocht na een positieve coronatest bijna niet meedoen aan de Tour de...

Meer zoals dit

Vanthourenhout licht toe waarom Van Aert WK tijdrijden schrapt: ‘In Leuven speelde de verloren WK-tijdrit te lang in hoofd en benen’

Wout van Aert zal niet starten in het WK tijdrijden, eind september in het...

Organisatie presenteert selectief parkoers WK Wollongong

Het oranisatie-comité van het WK in Wollongong heeft het parkoers bekendgemaakt. En het is pittig...

Remco Evenepoel blikt terug op WK: ‘De uitleg naar mij tijdens de teammeeting was onduidelijk’

Remco Evenepoel offerde zich tijdens het WK in Leuven volledig op in dienst van Wout van Aert. De bondscoach was duidelijk over de rol van Evenepoel: er was geen kans dat hij voor zichzelf zou mogen rijden.