Anna van der Breggen past voor WK tijdrijden

Anna van der Breggen zal haar wereldtitel op de tijdrit niet verdedigen. De regerend wereldkampioene komt zaterdag wel in actie tijdens de wegwedstrijd op het wereldkampioenschap.

Anna van der Breggen past voor WK tijdrijden

Van der Breggen is bezig met haar laatste maanden als professioneel wielrenster. Na de Olympische Spelen maakte ze haar opwachting in de Vuelta voor dames, waar het niet wilde vlotten. Op basis daarvan sloeg Van der Breggen het EK ook al over. Ze kondigde toen al dat ze zou laten onderzoeken waar de mindere vorm vandaag kwam. "Aan de hand daarvan bepaal ik mijn verdere programma dit jaar", klonk het toen.

Het WK tijdrijden slaat ze dus over. Een logisch besluit volgens haar ploegleider Danny Stam. "Anna had te veel op haar bord en dan loopt de emmer soms wat over", legt hij uit tegen het AD. "We hebben de uitslagen van haar bloedwaarden gezien en haar vaatje met energie is wat leeg, dus moet ze het rustiger aandoen. De tijdrit is een heel specifiek onderdeel en kost veel energie."

Overigens gaat Stam er wel van uit dat Van der Breggen start in de wegwedstrijd, al zal de voorbereiding niet ideaal zijn. "Je weet het met Anna nooit. Ze heeft zoveel klasse."

Bondscoach Loes Gunnewijk kan overigens geen vervangster in de tijdrit oproepen, omdat Van der Breggen als regerend kampioene automatisch geplaatst is. Naast Van der Breggen zijn Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk en Riejanne Markus geplaatst.

WK
  • Cor Vos