Van der Breggen: 'Niet 100% de motivatie en focus voor de tijdrit'

Zoek niet naar Anna van der Breggen tijdens het WK tijdrijden. De renster van SD Worx gaat haar titel niet verdedigen. Gisteren vertelde haar ploegleider Danny Stam dat ze het wat rustiger aan moet doen: "Haar vaatje met energie is wat leeg", klonk het. Op Instagram vertelt Van der Breggen dat ze ook de motivatie wat mist.

Van der Breggen: 'Niet 100% de motivatie en focus voor de tijdrit'

Voor Van der Breggen blijft het dus bij één wereldtitel tegen de klok en daar heeft ze vrede mee. "Ik heb deze beslissing lang geleden al gemaakt", vertelt ze op Instagram. "Je kunt een tijdrit alleen maar rijden wanneer je 100% de focus en motivatie hebt."

"Die heb ik niet meer omdat ik helemaal blij ben met alle tijdritten die ik in het verleden heb gereden en ik heb een ander doel tijdens mijn laatste WK. Ik wil er een mooi kampioenschap van maken en de meiden die me de afgelopen jaren zo goed hielpen gaan helpen", legt ze verder uit.

"Bloedtest laten me zien dat ik helemaal klaar ben voor rust", schrijft ze verder. "Die ga ik nemen na het WK. Ondertussen ga ik er alles aan doen om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen en te genieten van de laatste trainingen in die prachtige regenboogtrui."

WK
  • Cor Vos