Marc Hirschi slaat dubbelslag in Ronde van Luxemburg

Marc Hirschi heeft in aanloop naar het WK laten zien dat zijn vorm dik in orde is. De Zwitser won de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg, met finish op de vervelend steile Cote de Eschdorf. Hij is ook leider. Bauke Mollema moest op de slotklim de besten laten gaan en verliest tijd.

Marchi Hirschi slaat dubbelslag in Ronde van Luxemburg
  • Marc Hirschi Marc Hirschi
  • Bauke Mollema Bauke Mollema

De finale van de tweede rit van de Ronde van Luxemburg, met drie keer een passage over de Cote de Eschdorf (3 kilometer aan dik 8%), werd gekleurd door een aanval van Anthony Turgis. Daarachter controleerde Deceuninck-Quick Step van leider Joāo Almeida, maar de Fransman liep seconde voor seconde uit.

Toen hij op zo'n 7 kilometer te gaan ruim 30 seconden voorsprong had, besloot UAE het heft in handen te nemen. In dienst van Marc Hirschi natuurlijk. Op de slotklim wist hij met onder andere Nairo Quintana en z'n ploeggenoot Davide Formolo al rap een gaatje te slaan.

Formolo maakte uiteraard tempo voor z'n ploeggenoot, tot zo'n 2 kilometer van de meet. Daar vond Hirschi het welletjes worden, ook omdat de anderen iets dichterbij te leken komen. Op de versnelling van Hirschi had niemand antwoord, waardoor hij ondanks de steilte van de slotklim een comfortabele voorsprong hield.

Almeida werd op 8 seconden tweede, gevolgd door de sterk rijdende David Gaudu. In het klassement heeft Hirschi nu 4 seconden voorsprong op Almeida en 19 op Gaudu. Mollema is de beste Nederlander. Hij volgt op 35 seconden en staat nu achtste.

Nieuws
  • Cor Vos