Lefevere over contractverlenging Cavendish: 'Dat is een moeilijk huwelijk'

Patrick Lefevere heeft Mark Cavendish een éénjarige contractverlenging aangeboden. De grote baas van Deceuninck - Quick Step vertelt dat de onderhandelingen moeizaam verliepen.

Lefevere over contractverlenging Cavendish: 'Dat is een moeilijk huwelijk'
  • Mark Cavendish Mark Cavendish
  • Patrick Lefevere Patrick Lefevere

Cavendish maakte dit jaar een geweldige comeback bij The Wolfpack, met als grootste uitschieter natuurlijk vier etappes in de Tour en het groen. Cav staat qua etappezeges nu op gelijke hoogte met Eddy Merckx. Beide renners wonnen er 34 in hun carrière. Op voorhand had waarschijnlijk niemand dat verwacht en daar wringt dus ook de schoen.

"Het is voor mij een moeilijke wat hij volgend jaar moet verdienen. Iemand die vier ritten wint in de Tour, vier ritten in de Ronde van Turkije. de groene trui en een etappe in de Ronde van België, kan ik moeilijk hetzelfde geven als vorig jaar. Hij heeft wat dat betreft torenhoge verwachtingen en ik ben heel realistisch. Dat is een moeilijk huwelijk.", legt Lefevere uit in Het Laatste Nieuws.

Een ander probleem is het programma van de Britse sprinter. Het spreekt natuurlijk voor zich dat hij opnieuw naar de Tour wil, maar dat botst met de beloftes die Lefevere aan die andere sprinter, Fabio Jakobsen, heeft gedaan.

"Hij zei altijd dat het volgend jaar aan Fabio was", vertelt Lefevere over de situatie. "Hij was de rapste, is jong en moest naar de Tour. Tot hij zelf vier ritten won en het record heeft geëvenaard. Nu voel ik dat hij ook naar de Tour wil. Maar ik ga volgend jaar niet met twee sprinters na de Tour. Volgend jaar is Fabio onze man."

Nieuws
  • Cor Vos