Jumbo-Visma-performancecoach Mathieu Heijboer over Wout van Aert: 'Het is nu vooral uitrusten'

Wout van Aert gaat als topfavoriet van start op zowel het WK in Leuven als in Parijs-Roubaix. Jumbo-performancecoach Mathieu Heijboer denkt dat hij zijn vorm nog wel even vast kan houden.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Van Aert maakte de voorbije week indruk in de Tour of Britain, waar hij vier ritten pakte en het eindklassement won. Heijboer denkt echter niet dat Van Aert al te goed in vorm was, zo liet hij in Het Laatste Nieuws weten. "We moeten niet vergeten dat het niet zo'n sterk bezette ronde was. Er was een aantal erg goede renners, Julian Alaphilippe en Ethan Hayter, en daarmee had je het wel gehad. In de breedte was het veld niet zo groot."

"Wout had van tevoren aangegeven dat hij zich in ritten wilde testen. Verder heeft hij zich niet extreem ingespannen. Het eindklassement is pas achteraf gekomen. Als team, zelfs al waren we maar met vier, hadden we het geluk dat Ineos en Deceuninck-Quick Step dezelfde doelen hadden als wij. Op die manier heeft Wout de kans gekregen het klassement naar zich toe te trekken zonder dat hij veel hoefde te forceren."

Heijboer is ervan overtuigd dat Van Aert zijn topvorm kan behouden. "Wij hebben er vertrouwen in dat hij de vorm kan houden tot Roubaix. Nu komt het vooral aan op rusten. Je kunt niet zoveel meer doen. Tussen nu en Roubaix zullen niet veel lange en zware trainingen op het programma staan. Het is uitrusten, onderhouden, de voeding goed in de gaten houden en zorgen dat hij fris en scherp aan de start staat."

Nieuws
  • Cor Vos