HomeMagazineInterview | Jumbo-Visma-renner Edoardo Affini over tijdrijden: 'Ik vind de pijn die...

Interview | Jumbo-Visma-renner Edoardo Affini over tijdrijden: ‘Ik vind de pijn die je voelt juist mooi’

Team Jumbo-Visma-renner Edoardo Affini zit tegen de wereldtop aan in het tijdrijden. De Italiaan mist nog een grote overwinning en hoopt daar als het even kan dit weekend op het WK verandering in te brengen. "Dat is mijn droom."

Affini is een hard- en tijdrijder pur sang. Sinds zijn overstap naar Team Jumbo-Visma dit jaar is de discipline alleen maar belangrijker geworden voor hem. Het is volgens Affini per week verschillend hoe vaak hij op de tijdritfiets zit, maar gemiddeld denkt hij toch zeker twee keer in de week. “De langste training die ik op mijn tijdritfiets deed, was zo’n drie uur. Ik gebruik de fiets ook vaak voor hersteltrainingen. Zodoende blijf ik gewend aan de positie en activeer ik mijn spieren die nodig zijn om die positie in te nemen.”

[ont-quote align=”center” caption=”Edoardo Affini”]“Voor mij is het soms moeilijk om compact te zitten, omdat ik lang ben en brede schouders heb.”[/ont-quote]

“Dat kun je bevorderen door bepaalde oefeningen te doen, maar voor iedereen is de ideale positie anders”, gaat Affini verder. “De druk ligt op je schouders en nek, omdat je zo compact mogelijk wil zitten. Voor mij is dat soms moeilijker, omdat ik lang ben en brede schouders heb. Je moet omgaan met het lichaam dat je hebt gekregen.”

Op het EK in Trento

Al vanaf de eerste tijdrit die Affini ooit reed, heeft hij plezier in de discipline. Ondanks de pijn die ermee gepaard gaat. “Je moet het wel leuk vinden, want anders is het niet te doen, haha. Ik vind de pijn die je voelt juist mooi. In Italië rijd je je eerste tijdrit op een wegfiets als je zestien bent. Bij de junioren wordt dat een tijdritfiets. Ik heb het altijd leuk gevonden, mede doordat ik er meteen goed in bleek te zijn. Mijn grootste droom is om olympisch- of wereldkampioen te worden.”

Het verhaal met Kasper Asgreen staat in onze WK-special, die nu in de winkel ligt! Verder komen onder anderen Wout van Aert, Jasper Stuyven, Mads Pedersen, Kasper Asgreen, Søren Kragh Andersen, Peter Schep en Mathieu Heijboer aan bod!

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lance Armstrong stapt opnieuw in het huwelijksbootje: ‘Had het niet overleefd zonder haar’

Lance Armstrong zijn Tourzeges zijn hem afgenomen, maar in 2008 vond hij wel de...

Toekomst Colbrelli nog altijd in ongewisse: ‘Het lijkt een eeuwigheid te duren’

Op 22 maart sloeg het noodlot toe voor Sonny Colbrelli in de Ronde van...

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...

Bob Jungels stapt over naar BORA: ‘Perfecte ploeg om écht terug te keren op hoogste niveau’

Bob Jungels mocht na een positieve coronatest bijna niet meedoen aan de Tour de...

Meer zoals dit

Vanthourenhout licht toe waarom Van Aert WK tijdrijden schrapt: ‘In Leuven speelde de verloren WK-tijdrit te lang in hoofd en benen’

Wout van Aert zal niet starten in het WK tijdrijden, eind september in het...

Interview | Taco van der Hoorn blikt terug op Tour: ‘Ik was boos op mezelf’

In de nieuwste Wieler Revue blikken we vooruit op de Vuelta (met bijvoorbeeld alle...

Interview | Ontdekker Vingegaard: ‘Jonas heeft de structuur van Jumbo-Visma nodig, er is geen ploeg die beter bij hem past’

In onze Tourterugblik/Vuelta-special die bijna in winkel ligt spreken we uitgebreid met de Deen...