HomeWKWK | Bondscoach junioren stuurt beste renner weg na blunder: 'Dit kan...

WK | Bondscoach junioren stuurt beste renner weg na blunder: ‘Dit kan hij niet maken!’ 

Junior Tibor del Grosso wordt het slachtoffer van een blunder en een rare keuze van de bondscoach. Hieronder lees je z'n reactie en hoe het zit...

Geen beste beurt voor de KNWU: de wielerbond schreef vijf mannelijke junioren in voor de wegwedstrijd van komende vrijdag. Aan bondscoach Marco van Bon de taak om één van de vijf geselecteerden teleur te stellen. Daarbij koos hij op z'n zachtst gezegd een opvallende methode om tot een keuze te komen.

De bondscoach van de junioren liet namelijk meewegen wie er al veel had gereden en liet 'talentontwikkeling' meewegen in het maken van zijn keuze. Daardoor werd Tibor del Grosso, op papier de beste renner van de vijf, het kind van de rekening en zal hij alleen in de tijdrit starten morgen (zie het artikel hieronder voor het uitgebreide verhaal).

De jonge Drent uit het prachtige Eelde-Paterswolde liet aan RTV Drenthe weten de keuze logischerwijze totaal niet te begrijpen. “Ik vind het heel stom en ik vind dat hij dat niet kan maken, ik hoor daar niet de dupe van te worden. Het is wel heel zuur. Ik hoor zeker bij de vier beste junioren. Bij het EK, twee weken geleden, was ik nog de beste Nederlander op de veertiende plaats. En als je op de UCI-ranking van de junioren kijkt, ben ik ook de beste Nederlander.

Del Grosso, die in de winter ook tot de betere veldrijders behoort in zijn klasse, blijft echter ook knap professioneel onder de rare situatie.

“Ik moet morgen hier een tijdrit rijden onder begeleiding van Van Bon. Het is niet zo handig om nu ruzie te maken. Ik kan er ook niet veel tegen beginnen. Hij mag eenmaal die keuze maken. Maar het doet natuurlijk wel wat met je. Daarbij komt dat Van Bon op het EK al tegen mij gezegd had dat ik tijdens de wegwedstrijd bij het WK een vrijere rol zou krijgen. Dat maakt het allemaal extra zuur.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lance Armstrong stapt opnieuw in het huwelijksbootje: ‘Had het niet overleefd zonder haar’

Lance Armstrong zijn Tourzeges zijn hem afgenomen, maar in 2008 vond hij wel de...

Toekomst Colbrelli nog altijd in ongewisse: ‘Het lijkt een eeuwigheid te duren’

Op 22 maart sloeg het noodlot toe voor Sonny Colbrelli in de Ronde van...

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...

Bob Jungels stapt over naar BORA: ‘Perfecte ploeg om écht terug te keren op hoogste niveau’

Bob Jungels mocht na een positieve coronatest bijna niet meedoen aan de Tour de...

Meer zoals dit

Vanthourenhout licht toe waarom Van Aert WK tijdrijden schrapt: ‘In Leuven speelde de verloren WK-tijdrit te lang in hoofd en benen’

Wout van Aert zal niet starten in het WK tijdrijden, eind september in het...

Organisatie presenteert selectief parkoers WK Wollongong

Het oranisatie-comité van het WK in Wollongong heeft het parkoers bekendgemaakt. En het is pittig...

Remco Evenepoel blikt terug op WK: ‘De uitleg naar mij tijdens de teammeeting was onduidelijk’

Remco Evenepoel offerde zich tijdens het WK in Leuven volledig op in dienst van Wout van Aert. De bondscoach was duidelijk over de rol van Evenepoel: er was geen kans dat hij voor zichzelf zou mogen rijden.