WK | Lefevere: 'Ik twijfel niet aan Mathieus blessure, maar ik geloof wel dat hij ons zand in de ogen heeft gestrooid'

Het langverwachte nieuws is eindelijk daar: Mathieu van der Poel gaat van start op het WK in Leuven. Patrick Lefevere en Tom Boonen twijfelen niet aan zijn rugblessure, maar sluiten niet uit dat hij ook gebruikgemaakt heeft van de omstandigheden.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Dat vertelden de ploegmanager van Deceuninck-Quick Step en de ex-wereldkampioen in de HLN-sportcast. Boonen: "Met Mathieu denk ik dat niemand in de wereld durft te zeggen dat hij het niet kan, maar ik denk wel dat hij het WK nodig heeft om de week nadien in Roubaix nog beter te zijn. Het is een alternatieve en bizarre voorbereiding geweest voor hem."

"Al is het ook afwegen wat wel en niet waar is", gaat Boonen verder. "Hoeveel heeft hij getraind? Hoeveel heeft hij echt afgezien van die blessure? Iemand die terugkomt en dan meteen wint, die is wel oké, hoor. Dus ik durf niet te zeggen wat hij wel en niet kan op het WK."

Van der Poel won bij zijn rentree de Antwerp Port Epic

Lefevere haakt vervolgens in op de woorden van Boonen. "Ik twijfel absoluut niet aan zijn rugblessure, maar ik denk dat ze het gebruikt hebben om hem een eigen trainingsprogramma te laten volgen. We hebben zaterdag niet kunnen zien hoe goed hij is door die lekke band. Ik denk dat hij het enigszins gebruikt heeft om een specifiek trainingsprogramma te volgen, zoals alleen renners van dat kaliber het kunnen. Ik geloof sterk dat hij iets van zand in de ogen heeft gestrooid."

Overigens vertellen Boonen en Lefevere dat zonder het te veroordelen. "Het hoort er ook een beetje bij", aldus Boonen. "En let wel: we praten er nu over, maar hij heeft zich heel rustig kunnen voorbereiden. Alle vragen over zijn rug zijn bij de Roodhoofts of vader Adrie terechtgekomen. En zelfs nu nog praten we pas als laatste man over Mathieu als het over de favorieten gaat. Dat heeft gewerkt, hè. Ik denk dat hij al veertien dagen weet dat hij het WK gaat rijden."

WK
  • Cor Vos