HomeWKWK| Christoph Roodhooft over Van der Poel: 'Een WK dat hij niet...

WK| Christoph Roodhooft over Van der Poel: ‘Een WK dat hij niet kan laten schieten’

Mathieu van der Poel maakte dinsdag bekend dat hij definitief deelneemt aan de wegwedstrijd op het WK in Leuven. Alpecin-Fenix-manager Christoph Roodhooft gaf gisteravond in Vive le Vélo uitleg over de status van de kopman van Nederland.

“Letterlijk en figuurlijk waren de Spelen een harde klap. Het heeft even geduurd voordat hij mentaal hersteld was van die val. Het ergste wat we bij hem hebben meegemaakt. Je verwacht er veel van en er waren ook mogelijkheden. Pidcock won dikverdiend, maar dan denk je toch: ik had ook kunnen meedoen om de zege.”

Op het moment dat hem gevraagd werd vanaf wanneer hij al wist van de deelname van Van der Poel vertelde Roodhooft lachend: “Sinds vanmiddag. Tien dagen terug de Antwerp Port Epic was niet slecht, maar de maandag en dinsdag erna was weer iets minder. We hebben geprobeerd verder te trainen zo goed als het ging. Afgelopen week was goed en gisteren heeft hij iets bij getraind. Het is een WK dat hij niet kan laten schieten, op zo'n bijzonder mooi parkoers.”

Van der Poel voor de Gooikse Pijl

Een parkoers dat Van der Poel goed past. “Heel veel dingen liggen hem, ook door die drie disciplines. We moeten aandachtig zijn dat we WK-parkoersen niet laten schieten die hem liggen, want voor hetzelfde geld duurt het nog vijf jaar voordat je een kans krijgt. En dit is een parkoers voor hem.”

Vervolgens werd er nog gesproken over topfavoriet en rivaal Wout van Aert, die de dag na de WK-tijdrit een rit maakte van zo'n 230 kilometer. “Een hele straffe gast”, aldus Roodhooft. “Ik vind het soms jammer hoe de strijd wordt opgepookt. Als er iets is dan komt het vaak van de zijlijn.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Stybar over toekomst: ‘Een vraagteken gezien mijn leeftijd en de gezondheidsproblemen’

Tweede in de Tour of Leuven, ook wel bekend als de Memorial Jef Scherens....

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Meer zoals dit

Vanthourenhout licht toe waarom Van Aert WK tijdrijden schrapt: ‘In Leuven speelde de verloren WK-tijdrit te lang in hoofd en benen’

Wout van Aert zal niet starten in het WK tijdrijden, eind september in het...

Organisatie presenteert selectief parkoers WK Wollongong

Het oranisatie-comité van het WK in Wollongong heeft het parkoers bekendgemaakt. En het is pittig...

Remco Evenepoel blikt terug op WK: ‘De uitleg naar mij tijdens de teammeeting was onduidelijk’

Remco Evenepoel offerde zich tijdens het WK in Leuven volledig op in dienst van Wout van Aert. De bondscoach was duidelijk over de rol van Evenepoel: er was geen kans dat hij voor zichzelf zou mogen rijden.