Jos van Emden schalt loftrompet over Tony Martin: 'Beste teamgenoot die ik ooit had'

Mooie woorden van de Zuid-Hollander over zijn afzwaaiende ploeggenoot! (En nog een broodbelegtip erbij ook!)

tony martin en jos van emden
  • Tony Martin Tony Martin
  • Jos van Emden Jos van Emden

Gisteren zwaaide Tony Martin officieel af als profwielrenner met een wereldtitel in de mixed relay. Jumbo-Visma-ploeggenoot Jos van Emden was er in de catacomben dichtbij tijdens de spannende ontknoping nadat beide heren al gereden hadden en hun lot in de handen van de vrouwen lag.

Dat pakte voor Van Emden met zilver net niet zo uit als hij voor zichzelf gehoopt had, maar gezien z'n tweet na afloop kon hij met dit resultaat ook wel leven. De Zuid-Hollander schalde namelijk de loftrompet over Der Panzerwagen.

In het bericht op het sociale medium zegt Van Emden dat de Duitser de beste ploeggenoot was die hij ooit was en dat die hem een betere wielrenner heeft gemaakt. Van Emden zei in een eerder interview al eens hoe hij van Tony Martin de fijne kneepjes van het 'knechten' (lees: urenlang op kop van het peloton rijden) heeft geleerd.

Daarnaast geeft Van Emden ons met een knipoog ook nog even letterlijk een kijkje in de keuken van Jumbo-Visma en deelt hij het lievelingsontbijt van Tony Martin: geroosterd brood met ricotta en aardbeienjam - klinkt niet verkeerd inderdaad!