HomeWKJumbo-Visma heeft een nieuw toptalent: Noor Hagenes heerst bij WK junioren

Jumbo-Visma heeft een nieuw toptalent: Noor Hagenes heerst bij WK junioren

Per Strand Hagenes was vooraf de topfavoriet en de Noor heeft die status meer dan waargemaakt bij het WK voor junioren. Hij bleef mede-favoriet Romain Grégoire ruim voor.

De juniorenkoers was er eentje zoals een juniorenkoers zou moeten zijn. Er werd volle bak gekoerst en zodoende werd het een enorme afvalkoers. Onder anderen de nummer twee van de tijdrit, Finley Pickering, ging er al op 120 kilometer van de meet vandoor. Het belangrijkste nieuws van de beginfase was dat de Belgische topfavoriet Cian Uijtebroeks, volgend seizoen renner van BORA-hansgrohe, op achterstand raakte. Kilometerslang reed hij achter het peloton, maar nooit wist hij terug te keren.

Pickering en zijn twee metgezellen werden op zo'n twintig kilometer van de meet bijgehaald. Vervolgens was het aan de andere toptalenten: vooral aan Romain Grégoire en Per Strand Hagenes. De Fransman wordt volgend jaar prof bij Ag2r Citroën team en Hagenes heeft een contract getekend bij de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma. Zij vormden in de slotronde een groep van acht, nadat Hagenes met Gregoire in zijn wiel in één streep naar de kopgroep was geknald.

Achter de kopgroep deden vooral de Belgen het werk. De renners vooraan werkten even niet goed samen, waardoor het overgebleven peloton terug dreigde te komen. Tot de voorlaatste helling van de dag. Daar waar Hagenes zijn duivels ontbond. Met flinke halen knalde hij iedereen uit het wiel. Al had hij geluk dat een deel van de kopgroep ten val kwam in de bocht voor de helling. Gregoire verloor zodoende de aansluiting enigszins en wist het gat niet meer te dichten. Hagenes soleerde uiteindelijk onbedreigd naar de zege, voor Gregoire.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Stybar over toekomst: ‘Een vraagteken gezien mijn leeftijd en de gezondheidsproblemen’

Tweede in de Tour of Leuven, ook wel bekend als de Memorial Jef Scherens....

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Meer zoals dit

Vanthourenhout licht toe waarom Van Aert WK tijdrijden schrapt: ‘In Leuven speelde de verloren WK-tijdrit te lang in hoofd en benen’

Wout van Aert zal niet starten in het WK tijdrijden, eind september in het...

Organisatie presenteert selectief parkoers WK Wollongong

Het oranisatie-comité van het WK in Wollongong heeft het parkoers bekendgemaakt. En het is pittig...

Remco Evenepoel blikt terug op WK: ‘De uitleg naar mij tijdens de teammeeting was onduidelijk’

Remco Evenepoel offerde zich tijdens het WK in Leuven volledig op in dienst van Wout van Aert. De bondscoach was duidelijk over de rol van Evenepoel: er was geen kans dat hij voor zichzelf zou mogen rijden.