HomeWKWK | De Cauwer: 'Wout is onze spits, maar het maakt niet...

WK | De Cauwer: ‘Wout is onze spits, maar het maakt niet uit wie de goal maakt’

Bij de Belgische ploeg gaan alle ballen op Wout van Aert zondag, maar toch wordt aan verschillende kanten geopperd dat de ploeg zich niet blind moet staren op Van Aert.

Niet vanuit de ploeg zelf, want daar loopt iedere renner netjes in de pas. In de media is dat echter anders, want in Het Nieuwsblad vertellen José De Cauwer en Patrick Lefevere dat de Belgen meer ijzers in het vuur hebben. De Cauwer: “Als je met de Belgische ploeg het WK rijdt, is het uitgangspunt toch dat op het einde een Belg wint? Als je vooraf heel zeker bent dat er maar één Belg kan winnen, dan heb je in feite een slechte ploeg. En wij hebben allesbehalve een slechte ploeg. Dan moet je meerdere opties openhouden.”

“Ik doe niks af aan Wout van Aert, want hij is zeker onze beste troef”, gaat de Sporza-commentator verder. “Maar dat wil niet zeggen dat we onze andere goede kaarten in de beek moeten gooien. Wat als hij tactisch vast zit? Of de benen niet heeft? De concurrentie zal ook niet zitten te slapen. Die gaan de deur echt niet wagenwijd open zetten voor die ene renner van ons. Ik zou het zo zeggen: Wout is onze beste spits, maar het maakt niet uit wie er zondag de goal maakt.”

De kopstukken van Team België

Lefevere is het niet geheel verrassend volledig eens met De Cauwer. “Ik wens het hem zeker niet toe, maar hij kan vallen ook. Is onze ploeg dan zo gebrainwasht met Wout, Wout, Wout dat iedereen zijn fiets omdraait om te gaan kijken. Of koersen we verder en schakelen we over op Plan B? We mogen vooral niet denken dat we op voorhand al gewonnen hebben. De euforie is de laatste dagen een beetje getemperd, maar voordien was het erg. De koers hoefde niet meer gereden te worden.”

Zou Remco Evenepoel dan mede-kopman moeten zijn? “Noem het haas in plaats van kopman”, aldus Lefevere. “Hij kan anderen doen afzien. Andere ploegen de tanden uitrijden, zoals hij dat in Overijse heeft gedaan. Dat is een kermiskoers, maar ze hebben daar met veel tegelijk achter hem gereden. En al die jagende ploegen hebben nog een kwartier rust gekregen (vanwege en brandende auto naast het parkoers) waarin ze konden reorganiseren. Daarna lukte het nog niet. Die aanval op de Olympische Spelen? Ja, daarover is gesproken met de bondscoach, maar hij is niet op het matje geroepen. Er is toch niemand die denkt dat Remco zonder die aanval een rol had gespeeld in de finale?”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Ellen van Dijk strandt op zes seconden van EK-goud: ‘Deze medaille krijgt geen mooi plekje, ofzo’

Het was een fikse teleurstelling voor Van Dijk, zo vertelde ze na afloop tegen...

Sporen van Tramadol aangetroffen in bloedtest Quintana, geschrapt uit Tour de France-uitslag

De UCI heeft in een persbericht gemeld dat er in twee bloedtests van Quintana...

5 tips voor in je Vuelta-pooltje

Steff Cras (Lotto Soudal) Wie de uitslagenlijst van Steff Cras erbij pakt, kan niet anders...

Merijn Zeeman over vorm Roglic: ‘Hij is nog niet verlost van pijn, maar hij wilde de uitdaging aangaan’

Toch vertelt performance manager Merijn Zeeman in De Telegraaf dat er nog de nodige...

Meer zoals dit

Vanthourenhout licht toe waarom Van Aert WK tijdrijden schrapt: ‘In Leuven speelde de verloren WK-tijdrit te lang in hoofd en benen’

Wout van Aert zal niet starten in het WK tijdrijden, eind september in het...

Organisatie presenteert selectief parkoers WK Wollongong

Het oranisatie-comité van het WK in Wollongong heeft het parkoers bekendgemaakt. En het is pittig...

Remco Evenepoel blikt terug op WK: ‘De uitleg naar mij tijdens de teammeeting was onduidelijk’

Remco Evenepoel offerde zich tijdens het WK in Leuven volledig op in dienst van Wout van Aert. De bondscoach was duidelijk over de rol van Evenepoel: er was geen kans dat hij voor zichzelf zou mogen rijden.