HomeWKWK | De Cauwer: 'Wout is onze spits, maar het maakt niet...

WK | De Cauwer: ‘Wout is onze spits, maar het maakt niet uit wie de goal maakt’

Bij de Belgische ploeg gaan alle ballen op Wout van Aert zondag, maar toch wordt aan verschillende kanten geopperd dat de ploeg zich niet blind moet staren op Van Aert.

Niet vanuit de ploeg zelf, want daar loopt iedere renner netjes in de pas. In de media is dat echter anders, want in Het Nieuwsblad vertellen José De Cauwer en Patrick Lefevere dat de Belgen meer ijzers in het vuur hebben. De Cauwer: “Als je met de Belgische ploeg het WK rijdt, is het uitgangspunt toch dat op het einde een Belg wint? Als je vooraf heel zeker bent dat er maar één Belg kan winnen, dan heb je in feite een slechte ploeg. En wij hebben allesbehalve een slechte ploeg. Dan moet je meerdere opties openhouden.”

“Ik doe niks af aan Wout van Aert, want hij is zeker onze beste troef”, gaat de Sporza-commentator verder. “Maar dat wil niet zeggen dat we onze andere goede kaarten in de beek moeten gooien. Wat als hij tactisch vast zit? Of de benen niet heeft? De concurrentie zal ook niet zitten te slapen. Die gaan de deur echt niet wagenwijd open zetten voor die ene renner van ons. Ik zou het zo zeggen: Wout is onze beste spits, maar het maakt niet uit wie er zondag de goal maakt.”

De kopstukken van Team België

Lefevere is het niet geheel verrassend volledig eens met De Cauwer. “Ik wens het hem zeker niet toe, maar hij kan vallen ook. Is onze ploeg dan zo gebrainwasht met Wout, Wout, Wout dat iedereen zijn fiets omdraait om te gaan kijken. Of koersen we verder en schakelen we over op Plan B? We mogen vooral niet denken dat we op voorhand al gewonnen hebben. De euforie is de laatste dagen een beetje getemperd, maar voordien was het erg. De koers hoefde niet meer gereden te worden.”

Zou Remco Evenepoel dan mede-kopman moeten zijn? “Noem het haas in plaats van kopman”, aldus Lefevere. “Hij kan anderen doen afzien. Andere ploegen de tanden uitrijden, zoals hij dat in Overijse heeft gedaan. Dat is een kermiskoers, maar ze hebben daar met veel tegelijk achter hem gereden. En al die jagende ploegen hebben nog een kwartier rust gekregen (vanwege en brandende auto naast het parkoers) waarin ze konden reorganiseren. Daarna lukte het nog niet. Die aanval op de Olympische Spelen? Ja, daarover is gesproken met de bondscoach, maar hij is niet op het matje geroepen. Er is toch niemand die denkt dat Remco zonder die aanval een rol had gespeeld in de finale?”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Meer zoals dit

Parkoers WK 2024 uitgelekt: omloop op maat van klimmers en punchers

Volgend jaar is het de beurt aan Zürich (Zwitserland) om het WK wielrennen te...

🎥 Demi Vollering omhelsde Lotte Kopecky direct na finish en had lieve woorden voor haar

Na de wat vreemd verlopen finale van Strade Bianche in maart was er het...

Demi Vollering na zilver op WK: ‘Lotte was veruit de sterkste en speelde het goed’

Op voorhand was Demi Vollering samen met haar ploeggenote bij SD Worx Lotte Kopecky...