HomeWKThijs Zonneveld over vrouwenploeg: 'De olympische wegrit is niet nabesproken'

Thijs Zonneveld over vrouwenploeg: ‘De olympische wegrit is niet nabesproken’

De druk vanmiddag zal voor de vrouwenploeg hoog zijn. Zeker na het debacle op de olympische wegrit. Een debacle dat volgens Thijs Zonneveld niet is nabesproken.

Dat vertelde de AD-journalist in de podcast In het Wiel. “In die selectie speelt nog een hoop. De olympische wegwedstrijd is niet nabesproken. De rensters gingen weg of moesten zich gaan voorbereiden op de tijdrit. De vrouwen hebben niet alles kunnen zeggen wat ze wilden zeggen. Deze week hebben ze ook pas donderdagavond verzameld. In die vrouwenselectie leeft iets, want het is natuurlijk niet goed gegaan in de wegwedstrijd. Daar speelt echt nog een en ander, ook bij de vrouwen naar elkaar toe.”

Het Europees kampioenschap, waar Ellen van Dijk wist te winnen, heeft daar ook niet bij geholpen. “Van Dijk won, maar dat ging ook niet goed. Er is tot twee keer toe gezegd dat de rensters achter Van Dijk moesten koersen. Ze kwamen tot zeven seconden en stel ze rijden het gat dicht, dan wint er geen Nederlandse. Terwijl Van Dijk gezegd had dat ze zich goed voelde en dacht dat ze Paladin (haar metgezel in de kopgroep, red.) zou kunnen lossen.”

“Druk zetten is prima”, gaat Zonneveld verder. Op het EK in 2019 in Alkmaar deed Gunnewijk volgens Zonneveld bijvoorbeeld wel het juiste door een beetje druk te zetten op de kopgroep met Amy Pieters daarin. “Maar Vos was gelost en Nederland had geen afmaker achter Van Dijk zitten. Om te zeggen dat de bondscoach binnen de ploeg een stabiele positie heeft… Nee. En het gaat deze keer anders worden dan voorgaande jaren, waar Van der Breggen of Van Vleuten de rest de nek kon omdraaien op een zware klim. Dit jaar wordt het echt een moeilijker verhaal voor de Nederlandse dames.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Details crash Benoot bekend: aan 67 per uur op auto, kwartier buiten bewustzijn

Op trainingskamp in het Italiaanse Livigno, nabij de Stelvio, kwam er een abrupt einde...

Interview | Dylan Groenewegen: ‘De foto met mijn vader na mijn ritzege krijgt een mooie plek aan de muur’

Voor onze Vuelta-special/Tourterugblik (hierrrr aan te schaffen) spraken we uitgebreid met Dylan Groenewegen. Hieronder...

Mooi beeld: Marianne Vos schrijft belangrijke boodschap voor zichzelf op stuur

Marianne Vos kwam zondag als eerste over de meet in de Zweedse WorldTour-koers Postnord...

Meer zoals dit

Vanthourenhout licht toe waarom Van Aert WK tijdrijden schrapt: ‘In Leuven speelde de verloren WK-tijdrit te lang in hoofd en benen’

Wout van Aert zal niet starten in het WK tijdrijden, eind september in het...

Organisatie presenteert selectief parkoers WK Wollongong

Het oranisatie-comité van het WK in Wollongong heeft het parkoers bekendgemaakt. En het is pittig...

Remco Evenepoel blikt terug op WK: ‘De uitleg naar mij tijdens de teammeeting was onduidelijk’

Remco Evenepoel offerde zich tijdens het WK in Leuven volledig op in dienst van Wout van Aert. De bondscoach was duidelijk over de rol van Evenepoel: er was geen kans dat hij voor zichzelf zou mogen rijden.