HomeWKWK | Michel Wuyts: 'Niemand zal dichter langs de pootjes van de...

WK | Michel Wuyts: ‘Niemand zal dichter langs de pootjes van de hekken vlammen dan Van der Poel’

Michel Wuyts deelt een dag voor de wegwedstrijd bij de mannen zijn finale bespiegelingen over de mannen. Over Mathieu van der Poel kent hij geen enkele twijfel.

Toch ziet de Sporza-coryfee Wout van Aert nog steeds als absolute topfavoriet. “Eerst een paar statistieken. Favorieten winnen in vier of de tien gevallen. Thuisrijders de voorbije dertig jaar zelfs maar één keer. Ballan in Varese en die was geen favoriet. Maar als er iemand die trend kan keren, dan is het wel Wout van Aert. Hij blijft met stip op één staan als topfavoriet. Die kan in deze unieke omstandigheden koel blijven.”

Normaal zou Mathieu van der Poel gelijk staan met zijn grote rivaal, maar ware het niet dat de Nederlander een mindere voorbereiding kende door rugproblemen. “Maar voor mij is er geen enkele twijfel rond Van der Poel. Zelfs al voor de Antwerp Port Epic was die er niet. Roodhooft zegt nu met wat wetenschap dat hij mee zal doen voor het podium. En als er iemand is die in geen tijd op topniveau kan geraken, dan is het wel Van der Poel.”

In het verleden heeft hij op een deel van hetzelfde parkoers al regelmatig goed gepresteerd in de Brabantse Pijl. “Die heeft hij naar zijn hand gezet en dus zal hij met gemak overleven in de Flandrienlus. Bovendien zal er niemand dichter tegen de pootjes van de nadar in Leuven vlammen dan Mathieu.”

De sterkste ploeg in de breedte is volgens Wuyts niet geheel verrassend Denemarken. “Als het oorlog wordt, dan zie ik de Denen meedoen. Ze starten met vijf kopmannen met Pedersen, Cort Nielsen, Asgreen, Valgren en Honoré. Dan is de vraag natuurlijk wel of ze elkaar iets gunnen. Maar aangezien ze bijna met elkaar zijn opgegroeid denk ik wel dat ze het landsbelang voorop zullen zetten. We gaan wakker moeten zijn als ze aanzetten. Zeker Cort Nielsen. Op Roglic na was er niemand beter in de Vuelta.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vuelta | Grappig beeld: boomlange Hoole en teamgenoot poseren met mini-Lopez

Over het algemeen zijn profwielrenners niet zo heel erg lang - want lengte betekent...

Video | De Speld en Tour de Tietema presenteren: het lichtste (en grappigste) wielershirt ooit!

De Speld mengde zich in een samenwerking met La Machine al eerder in de...

Video | Sam Oomen: ‘Ik kan nog niet pijnvrij fietsen’

Sam Oomen reed dit seizoen al de Giro, maar ook in de derde grote...

Vuelta | Grappig beeld: Lotto speelt Titanic na bij ploegenpresentatie

Net als bij de start van de Tour de France van 2015 in Utrecht...

Meer zoals dit

Vanthourenhout licht toe waarom Van Aert WK tijdrijden schrapt: ‘In Leuven speelde de verloren WK-tijdrit te lang in hoofd en benen’

Wout van Aert zal niet starten in het WK tijdrijden, eind september in het...

Organisatie presenteert selectief parkoers WK Wollongong

Het oranisatie-comité van het WK in Wollongong heeft het parkoers bekendgemaakt. En het is pittig...

Remco Evenepoel blikt terug op WK: ‘De uitleg naar mij tijdens de teammeeting was onduidelijk’

Remco Evenepoel offerde zich tijdens het WK in Leuven volledig op in dienst van Wout van Aert. De bondscoach was duidelijk over de rol van Evenepoel: er was geen kans dat hij voor zichzelf zou mogen rijden.