HomeWKWK | Van den Broek-Blaak en Brand keihard: 'We waren los zand'

WK | Van den Broek-Blaak en Brand keihard: ‘We waren los zand’

Marianne Vos pakte weliswaar zilver op het WK, maar het gesprek na afloop ging vooral over de samenhang bij de Nederlandse ploeg. Het verdict was keihard.

Chantal van den Broek-Blaak opende voor de camera's van de NOS: “Het was geen goede koers van ons. We waren geen team. Marianne kunnen we hier niet op afrekenen. We hadden veel meer gegroepeerd kunnen rijden. We willen graag, maar op de een of andere manier reden we niet goed samen. Dat had halverwege beter moeten gaan. Ik ben niet teleurgesteld over de tweede plaats, maar de manier waarop we gekoerst hebben. De sprint kun je verliezen. Tweede is niet waarvoor we ons hoeven schamen, maar we moeten straks bespreken met elkaar over het koersverloop.”

Vervolgens was ook Lucinda Brand glashelder. “We waren los zand. We hadden elkaar veel beter kunnen opvolgen met aanvallen. Als iemand aanviel dan zat de tweede persoon te ver. Dan verspeel je allemaal te veel kracht. Waaraan dat ligt, weet ik niet. Dat moet iedereen zichzelf afvragen. Het was niet makkelijk om in te pikken, maar andere landen konden dat wel. Misschien is het toch dat iedereen te veel voor zichzelf rijdt, maar ik kan mezelf goed in de spiegel aankijken.”

Ook Van Vleuten nam zichzelf niets kwalijk. Ze maakte de koers hard, zoals ook haar taak was. “Ik had het Marianne onwijs gegund. We wilden de koers zwaar maken. Iedereen keek naar elkaar toen Mavi Garcia vooruit was en toen dacht ik: dan ga ik wel rijden. Ik had de teamspirit in ieder geval erin zitten. Ik ging voor goud met Nederland. Ik wist dat het niet mijn parkoers was. We moeten zo dadelijk bij elkaar gaan zitten, want ik heb persoonlijk voor Team NL gereden. Maar niet iedereen deed dat.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Andrei Tchmil over Van Aert: ‘Volgens mij moet hij naar Lefevere toe, die kan hem grote koersen laten winnen’

In gesprek met Bahamontes gaat Tchmil, die tegenwoordig een wielerfabriek heeft in Moldavië, in...

Danny van Poppel maakt grote indruk als lead-out Jakobsen: ‘Ik dacht even: waar blijft hij, maar hij kwam daarna zo hard!’

Even leek Jakobsen in de slotfase iets te ver te zitten na een versnelling...

Jakobsen kroont zich tot nieuwe Europees kampioen: ‘Iedereen van de ploeg deed een perfecte beurt’

Dat het EK in München voor de sprinters zou zijn was duidelijk te zien...

Mathieu van der Poel en de weg naar topvorm op het WK in Australië

Met de stille trom vertrok Mathieu van der Poel uit de voor hem teleurstellend...

Meer zoals dit

Vanthourenhout licht toe waarom Van Aert WK tijdrijden schrapt: ‘In Leuven speelde de verloren WK-tijdrit te lang in hoofd en benen’

Wout van Aert zal niet starten in het WK tijdrijden, eind september in het...

Organisatie presenteert selectief parkoers WK Wollongong

Het oranisatie-comité van het WK in Wollongong heeft het parkoers bekendgemaakt. En het is pittig...

Remco Evenepoel blikt terug op WK: ‘De uitleg naar mij tijdens de teammeeting was onduidelijk’

Remco Evenepoel offerde zich tijdens het WK in Leuven volledig op in dienst van Wout van Aert. De bondscoach was duidelijk over de rol van Evenepoel: er was geen kans dat hij voor zichzelf zou mogen rijden.