WK | Mathieu van der Poel: 'Op bepaalde momenten had ik niet veel overschot'

Mathieu van der Poel moest op het wereldkampioenschap genoegen nemen met een achtste plek. Achteraf bleek hij daar best tevreden mee.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

"Ik had wel verwacht dat ze van ver gingen aanvallen, maar toen ik zag dat ze op 180 kilometer van het einde gingen, wist ik wel dat het heel lastig zou worden", vertelde hij tegen het Algemeen Dagblad. "Het plan was vooral afwachten, maar dat was ook van moeten omdat ik op bepaalde momenten niet veel overschot had. Pas toen we met een groep wegreden kon ik meer mijn ding doen, omdat het tactischer werd."

Van der Poel ging ook nog even in op zijn aanloop naar het wereldkampioenschap. Een aanloop die werd gekenmerkt door een rugblessure. Dat hij niet in topvorm aan de start stond, moge duidelijk zijn. "Het was een vraagteken voor me en ik heb zeker geen verstoppertje gespeeld zoals sommigen zeiden. Ik heb een beperkte voorbereiding gehad. Ik wilde er graag bij zijn en ik mag uiteindelijk tevreden zijn met de uitslag. Zeker gezien de voorbereiding. Ik moet verder Dylan bedanken dat hij nog zilver uit de brand sleept."

Mathieu van der Poel moest genoegen nemen met de achtste plek

Vervolgens keek Van der Poel alvast vooruit naar volgende week, want dan staat Parijs-Roubaix op het programma. "Met mijn rug valt het nu wel mee, maar het was vandaag meer conditioneel dan de rug. Ik hoop dat deze inspanning me een stapje dichter brengt bij een goede vorm voor volgende week. Ik hoop me volgende week nog net iets beter te voelen."

WK
  • Cor Vos