HomeWKWK | Dylan van Baarle: 'Drie weken terug kon ik nog niet...

WK | Dylan van Baarle: ‘Drie weken terug kon ik nog niet eens lopen’

Voor het eerst sinds 1997 haalde een Nederlander weer een medaille op het wereldkampioenschap. Dylan van Baarle was achter Julian Alaphilippe de beste van de rest.

Na afloop deed Dylan van Baarle zijn verhaal voor de camera's van de NOS. “Ik besef het nog niet helemaal, want drie weken geleden kon ik nog niet eens lopen. Op het moment dat ik in de achtervolgende groep zat, wist ik dat ik voor het podium mee kon doen. Ik weet dat ik niet de rapste ben, maar de mannen gingen vanuit de bocht al vroeg aan, wat ik mijn voordeel was. Uiteindelijk kon ik er mooi overheen gaan.”

Een klein wonder, want Van Baarle moest opgeven in de Vuelta a España vanwege een scheurtje in zijn bekken. Een blessure die hem de voorbije weken flink hinderde. “De eerste week mocht en kon ik niet lopen. Vervolgens heb ik intensieve behandelingen gehad en ben ik rustig gaan opbouwen. Het was precies genoeg tijd om hier in orde te kunnen zijn. Als het WK vijf dagen eerder was geweest, was het waarschijnlijk net te kort geweest. Gelukkig is het nu zondag en sta ik hier met zilver.”

Een zilveren plak zonder dat Van Baarle als onbetwiste kopman van start ging, want ondanks diens rugblessure stond Mathieu van der Poel nog hoger in de rangorde. “Ik vroeg Mathieu wat ik voor hem kon doen en hij zei dat ik mee moest sluipen in de ontsnapping. Dat heb ik gedaan en dat het dan zo eindigt, is bizar. Ik heb veel tijd in mijn herstel gestoken voor het WK en Parijs-Roubaix volgende week. We zullen zondag zien wat het gaat brengen.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Andrei Tchmil over Van Aert: ‘Volgens mij moet hij naar Lefevere toe, die kan hem grote koersen laten winnen’

In gesprek met Bahamontes gaat Tchmil, die tegenwoordig een wielerfabriek heeft in Moldavië, in...

Danny van Poppel maakt grote indruk als lead-out Jakobsen: ‘Ik dacht even: waar blijft hij, maar hij kwam daarna zo hard!’

Even leek Jakobsen in de slotfase iets te ver te zitten na een versnelling...

Jakobsen kroont zich tot nieuwe Europees kampioen: ‘Iedereen van de ploeg deed een perfecte beurt’

Dat het EK in München voor de sprinters zou zijn was duidelijk te zien...

Mathieu van der Poel en de weg naar topvorm op het WK in Australië

Met de stille trom vertrok Mathieu van der Poel uit de voor hem teleurstellend...

Meer zoals dit

Vanthourenhout licht toe waarom Van Aert WK tijdrijden schrapt: ‘In Leuven speelde de verloren WK-tijdrit te lang in hoofd en benen’

Wout van Aert zal niet starten in het WK tijdrijden, eind september in het...

Organisatie presenteert selectief parkoers WK Wollongong

Het oranisatie-comité van het WK in Wollongong heeft het parkoers bekendgemaakt. En het is pittig...

Remco Evenepoel blikt terug op WK: ‘De uitleg naar mij tijdens de teammeeting was onduidelijk’

Remco Evenepoel offerde zich tijdens het WK in Leuven volledig op in dienst van Wout van Aert. De bondscoach was duidelijk over de rol van Evenepoel: er was geen kans dat hij voor zichzelf zou mogen rijden.